перейти на сайт>>

Зайнятість населення у системі формування та використання трудового потенціалу суспільства

ID роботи: 9650
Тип роботи:
Об'єм: 65 стор.
Вартiсть: 150 грн.


Змiст:

Вступ

1 Теоретичні основи регулювання зайнятості населення

1.1 Сутність зайнятості населення та її функції

1.2 Структура та види зайнятості населення

1.3 Державне регулювання зайнятості населення як інструмент використання трудового потенціалу

Висновки до розділу 1

2 Аналіз зайнятості населення України та шляхи підвищення використання її трудового потенціалу

2.1 Аналіз зайнятості населення за видами економічної діяльності

2.2  Аналіз зайнятості населення за статево-віковою структурою

2.3  Аналіз попиту та пропозиції робочої сили на ринку праці

2.4 Мотивація економічно активного населення до продуктивної зайнятості

2.5 Шляхи удосконалення зайнятості населення у сучасних економічних умовах

Висновки до розділу 2

Висновки

Перелік посилань

Додатки



Висновок:

У результаті здійсненого дослідження зроблено такі висновки.

Зайнятість населення – одна з базових категорій, котра одночасно перебуває у сфері уваги багатьох наукових дисциплін. Узагальнені результати аналізу теоретичних основ дослідження зайнятості населення дають підстави зробити висновок, що зайнятість населення – це складний багатомірний соціально-економічний феномен, який визначає пріоритетні напрями розвитку економіки та суспільства на тривалу перспективу. З одного боку, зайнятість – це загальна економічна категорія, існуюча в усіх економічних формаціях. З іншого боку, вона з’являється категорією специфічною, виступаючою на кожному етапі громадського розвитку в певній соціально-економічній формі.

Сучасна ситуація, що складається на ринку праці України, свідчить про наявність низки проблем щодо забезпечення зайнятості населення працездатного віку. Серед них – невідповідність рівня та якості отриманої освіти сучасним професійним обов’язкам, диспропорція між пропозицією робочої сили та попитом на неї, завищені вимоги роботодавців до якості робочої сили. До того ж сучасний ринок праці характеризується наступними негативними тенденціями, а саме: зниженням рівня зайнятості, зростанням кількості безробітних, професійно-кваліфікаційним дисбалансом та неоднорідністю кон’юнктури на ринку праці, постійно зростаючою кількістю переселенців та складнощами у їх працевлаштуванні відповідно до досвіду роботи чи освіти. Водночас нераціональною є галузева структура зайнятості. Йдеться передусім про надмірну питому вагу зайнятих у сільському господарстві та самозайнятих.

Негативні процеси у сфері зайнятості відбиваються на соціально-економічному стані держави та рівні життя населення. Розв’язання зазначених проблем, що існують на вітчизняному ринку праці, сприятиме ефективному використанню трудового потенціалу суспільства та, як наслідок, економічному зростанню країни в цілому та окремих її регіонів.

Для вирішення проблеми скорочення неформальної зайнятості на державному рівні необхідно створити сприятливі умови для відкриття і функціонування зареєстрованого малого та середнього бізнесу, оптимізувати оподаткування, підвищити рівень оплати праці, вдосконалювати правові норми і підвищити відповідальність підприємців за здійснення неформальної діяльності. Вирішення проблеми безробіття, розвиток можливостей гідно заробляти є важливими факторами скорочення масштабів неформальної зайнятості.

Разом з тим важливими напрямами є організація випереджального професійного навчання і стажування працівників, які перебувають під загрозою звільнення, а також сприяння залученню інвестиційних проектів, які за короткий термін здатні забезпечити створення привабливих нових і додаткових робочих місць.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: