перейти на сайт>>

Контрольна робота №1 з дисципліни «Менеджмент» Варіант 39

ID роботи: 9638
Тип роботи:
Об'єм: 16 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

1. Опишіть правові методи управління і вкажіть, у яких випадках вони застосовуються. Наведіть приклади правових норм, правових відносин і правових актів, розглядаючи їх з точки зору сили впливу на об’єкт управління.

2. Опишіть методи прогнозування, які можуть застосовуватись при розробці стратегії розвитку фірми

 

Задача 1

У президента акціонерного товариства «Автомобільні пасажирські перевезення» виникла проблема. Служба постачання (всі працівники мають вищу освіту) не забезпечила своєчасну доставку бензину.

Необхідно:

– обґрунтувати застосування певної форми влади для розв’язання проблеми;

– побудувати ситуаційну модель керівництва Хорсі та Бланшара та на її засадах з урахуванням вибраної форми влади підібрати стиль керівництва, який сприятиме розв’язанню проблеми;

– описати механізм застосування менеджером, який використовує вказану форму влади та конкретний стиль керівництва, економічних і адміністративних методів менеджменту для розв’язання проблеми.

 

Задача 2

При здійсненні функції планування менеджерам потрібно виконувати аналіз поточної діяльності підприємства і використовувати результати цього аналізу для прийняття рішення щодо планування діяльності фірми на наступний період. Так, дослідження ринку показали, що продукція підприємства користується стійким попитом. Отже, варто оцінити можливість збільшення обсягів реалізації. Але при цьому передбачається і певне зростання вартості сировини та енергоносіїв, що призведе до росту матеріальних витрат, і, відповідно, зумовить необхідність підвищення ціни на продукцію. Якими будуть результати діяльності підприємства у плановому періоді за вказаних умов? Визначте планові значення показників діяльності підприємства (таблиця)

– при збереженні досягнутої величини покриття витрат;

– при збереженні постійних витрат на тому ж рівні ;

– при зниженні частки покриття витрат до 0,20.

Розрахунки показників обґрунтувати і вказати, чи доцільно менеджеру приймати рішення про збільшення обсягу реалізації продукції. Чи зміниться при цьому поріг прибутковості і чи зросте прибуток підприємства?

 

Показник

Один. виміру

Значення показника

Виручка від реалізації, Vр

тис.грн

6000

Змінні витрати, Взм

тис.грн

4500

Покриття витрат, Пв

тис.грн

1500

Частка покриття витрат, Дпв

 

0,25

Фактор ціни, Фц

 

1,333

Постійні витрати, Вп

тис.грн

850

Точка беззбитковості, Тб

тис.грн

3400

Література



Висновок:

Виконуємо на замовлення будь-які розрахункові чи теоретичні контрольні, курсові та дипломні роботи для студентів Хмельницького Національного Університету (у т.ч. для дистанційної форми навчання). Гарантуємо супровід до заліку) Працюємо з 2003 року. Тел.: 050-102-29-21, natvik78@yandex.ru


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: