перейти на сайт>>

Організація системи внутрішнього аудиту на сучасному підприємстві

ID роботи: 9706
Тип роботи:
Об'єм: 50 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

Вступ

1. Теоретичні аспекти системи внутрішнього аудиту

1.1. Суть внутрішнього аудиту та його місце у системі внутрішнього контролю внутрішнього аудиту

1.2. Суб`єкти  та об’єкти внутрішнього аудиту

1.3 Взаємозв’язок внутрішнього і зовнішнього аудиту

2. Методичні прийоми внутрішнього аудиту

2.1 Способи і методичні прийоми внутрішнього аудиту

2.2 Особливості внутрішнього аудиту за окремими напрямами господарювання і контролю

2.3 Типи структур апарату внутрішнього аудиту. Склад служби внутрішнього аудиту

3      Реалізація матеріалів внутрішнього аудудиту

3.1 Узагальнення роботи внутрішнього аудитора

3.2 Удосконалення системи заходів внутрішнього аудиту

Висновки

Перелік посилань

Додатки



Висновок:

Підводячи підсумки проведеного дослідження зазначимо, що внутрішній аудит є досить важливою функцією управління, яка містить облік, фінансовий аналіз і контроль, порівняння та оцінку фактично досягнутого результату з поставленими цілями і завданнями підприємства. Внутрішній аудит повністю контролює діяльність всіх підрозділів організації, шукає за якої причини відбуваються відступи від стандартів, відхилення від цілей, які повинен виконати конкретний об’єкт, що сприяє оперативному усуненню виявлених порушень.

Наявність ефективного внутрішнього аудиту сьогодні є невід’ємною складовою успішного розвитку суб’єкта господарювання в умовах постійних змін зовнішнього середовища та ускладнення процесів управління. З його допомогою здійснюється нагляд за дотриманням законодавства, внутрішніх норм та правил, контроль за оптимальним використанням ресурсів, визначення та попередження ризиків, забезпечення вірогідності інформації у звітності та інше.

Об’єктом внутрішнього аудиту є господарюючий суб’єкт та його окремі структурні елементи, господарські, в тому числі технологічні, процеси, що здійснюються на підприємстві та спрямовані на отримання доходу. При цьому увага може акцентуватися на окремих сегментах роботи суб’єкта господарювання, наприклад, його основній діяльності, залежно від ключових завдань, які ставляться перед аудиторами.

Предметом внутрішнього аудиту є механізм управління підприємством та його структура; дотримання вимог законів, нормативних актів, розпоряджень менеджменту; система бухгалтерського обліку, внутрішнього контролю та управління ризиками; стан використання та збереження майна, ступінь забезпеченості ресурсами та їх використання; окремі бізнес-процеси основної діяльності. У такому випадку предмет конкретизуватиме безпосередні об’єкти дослідження внутрішніх аудиторів.

Методичними прийомами внутрішнього аудиту є сукупність способів вивчення законності, доцільності й ефективності господарських операцій для оцінювання діяльності підприємства в цілому, які будуть подібні між собою, незалежно від особливостей підприємства. Тобто їхня різноманітність зумовлюється не тільки об’єктами аудиту, а й професійним рівнем і практичним досвідом працівників аудиторської служби підприємства.

На сьогодні практика використання внутрішнього аудиту в Україні недостатньо розвинена, що, перш за все, пов’язано з відсутністю законодавчого регулювання цього процесу, єдиних вимог до професійного рівня внутрішніх аудиторів та професійних стандартів. З огляду на перспективність впровадження внутрішнього аудиту у практику управління вітчизняних суб’єктів господарювання, актуалізується необхідність його законодавчого забезпечення та теоретичного обґрунтування. Таким чином впровадження внутрішнього аудиту мине без помилок і буде максимально ефективним за своїми наслідками.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: