перейти на сайт>>

Рекреаційні ресурси Австралії

ID роботи: 9051
Тип роботи:
Об'єм: 31 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

Вступ

РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ГЕОГРАФІЇ ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ СВІТУ

1.1. Поняття та сутність рекреаційно-ресурсного потенціалу

1.2. Характеристика основних складових рекреаційно-ресурсного потенціалу території

Розділ 2. Характеристика  рекреаційних ресурсів і центрів туризму в  Австралії

2.1. Передумови формування рекреаційних ресурсів Австралії

2.2. Характеристика основних напрямків використання рекреаційних ресурсів Австралії

Висновки

Список використаних джерел

Додатки

 



Висновок:

Під рекреаційно-ресурсним потенціалом розуміють сукупність природних ресурсів і природних умов, які знаходяться в певних географічних межах та забезпечують задоволення економічних, екологічних, соціальних та інших потреб суспільства. Бачення сутності рекреаційного потенціалу як сукупності відповідних ресурсів, регіонального економічного простору, без яких рекреаційна галузь не може існувати і роз­виватися, потребує уваги як загальнодержав­них, так і регіональних органів влади до задіяння наявних резервів економічного і соціаль­ного розвитку.

Рекреаційні ресурси–  це сукупність природних, культурно-історичних і соціально-економічних передумов організації рекреаційної діяльності на певній території. Природний рекреаційний потенціал є одним з показників природного потенціалу, що відображає ступінь спроможності природної території чинити на людину позитивний фізичний, психічний і соціально-психологічний вплив під час відпочинку. Природні  ресурси є основою для формування відповідного туристичного продукту та його просування на ринку рекреаційних/туристичних послуг.

Аналіз рекреаційного потенціалу та сучасного розвитку туризму в Австралії дозволяє зробити висновок, що ця країна володіє великою кількістю переваг. Це єдина країна у світі, що займає цілий материк, до того ж має унікальну природно-кліматичні умови, екзотичну флора і фауна.

Австралія – країна океанів, пляжів і сонця, тому вона є відмінним місцем «пляжного відпочинку». Найбільш відомим міжнародним курортом Австралії є Золотий Берег, розташований на східному узбережжі. Золотий Берег – це золотаві пляжі, прохолодні евкаліптові ліси, нескінченні піщані дюни. Купатися тут можна весь рік – гарантований теплий сезон триває приблизно з кінця жовтня до травня, хоча й узимку температура води не нижче 18 градусів, а повітря – у середньому 22°С тепла. Це курорт світового класу, що пропонує не тільки пляжі, але й магазини, і ресторани, і нічне життя, і розваги на будь- який смак. Курорт цей також популярний для сімейного відпочинку – тут є великий Аквапарк, а також розважальні тематичні парки «Світ Кіно», «Світ Мрій», «Світ Моря».

Туризм в Австралії почався розвиватися досить давно, і це сприяло розвитку туристської індустрії, яка в даний час знаходиться на високому рівні. В країні існує розвинута і сучасна дорожня мережа, що дозволяє туристам швидко і в комфортабельних умовах подорожувати по всьому материку. Готелі в Австралії відрізняються високими стандартами і розраховані на клієнтів з різними фінансовими можливостями.

Останнім часом розвиток туризму як в Австралії, так і у всьому світі став масовим соціально-економічним явищем міжнародного масштабу. Швидкому розвитку міжнародному туризму сприяє розширення політичних, економічних, наукових й культурних зв’язків між державами.

Незважаючи на те, що Австралія лежить далеко від основних країн – постачальників туристів і осторонь від провідних транзитних ліній, туризм тут розвивається досить швидкими темпами.

Золоті пляжі узбережжя дуже протяжні й охоплюють численні курортні центри: Кулнагата, Палм Бич, Броуд Бич, Серфинговий Рай, Бонді Бич, Саутпорт.

Так само Австралія приваблює туристів з усього світу своїми найрізноманітнішими видами спорту, такими як катання на водних лижах, дайвінг, рибалка, серфінг, тут представлена широка екскурсійна програма, так само не далеко від Сіднея можна покататися на гірських лижах і сноуборді.

Австралія являє собою конкурентоспроможний турпродукт, який може задовольнити різноманітні потреби туристів.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: