перейти на сайт>>

Сучасні підходи до оплати праці на комерційних підприємствах

ID роботи: 9656
Тип роботи:
Об'єм: 52 стор.
Вартiсть: 100 грн.


Змiст:

ВСТУП.. 3

РОЗДІЛ 1. Теоретичні аспекти системи оплати праці на сучасному підприємстві. 5

1.1. Поняття оплати праці, її значення для ефективної діяльності підприємства. 5

1.2. Загальна характеристика систем оплати праці 9

1.3. Тенденції розвитку системи оплати праці в сучасному світі 14

Розділ 2 Дослідження системи оплати праці на ПАТ «Запорізький механічний завод». 19

2.1 Загальна характеристика підприємства та аналіз його техніко-економічних показників. 19

2.2 Аналіз оплати праці ПАТ «Запорізький механічний завод». 23

2.3. Аналіз системи стимулювання персоналу на  ПАТ «Запорізький механічний завод». 26

Розділ 3. Шляхи та пропозиції удосконалення системи оплати праці персоналу ПАТ «Запорізький механічний завод». 32

3.1. Особливості формування ефективної системи оплати праці на підприємстві 32

3.2. Розробка перспективної системи оплати праці на ПАТ «Запорізький механічний завод». 35

ВИСНОВКИ.. 42

ЛІТЕРАТУРА.. 44

ДОДАТКИ.. 47

 



Висновок:

У сучасних умовах система оплати праці має для промислового підприємства велике соціально-економічне значення. Для забезпе­чення її гнучкості на підприємстві доцільно за­стосовувати стратегічний підхід, що полягає в розробці стратегії формування системи опла­ти праці, тобто напряму дій, спрямованих на досягнення цілей системи оплати праці щодо забезпечення підприємства персоналом, його збереження та мотивування відповідно до стратегічних завдань підприємства і його ре­сурсних можливостей.

Правильний вибір стратегії формування системи оплати праці є основою ефективного її функціонування. Досліджено класифіка­цію факторів, що впливають на вибір стратегії формування системи оплати праці і, зрештою, спричиняють вплив на результативність застосу­вання даної системи. Всю сукупність факторів поділено на зовнішні і внутрішні. Останні, в свою чергу, поділяються на об’єктивні та суб’єктивні.

Різноманіття сучасних систем оплати праці зумовлює необхідність побудови чіткої і повної їх класифікації. Запропоновано врахо­вувати сім класифікаційних ознак, за допомо­гою яких можна охарактеризувати систему оп­лати праці: спосіб оцінки кількості праці; фор­ма виразу й оцінки результатів праці; кількість показників, які характеризують трудовий вне­сок працівника; характер впливу працівника на результати праці; характер розподілу фонду оплати праці; цільове призначення і характер зростання оплати праці.

Як показав проведений аналіз діяльності ПАТ «Запорізький механічний завод», у  2016 році спостерігається погіршення ефективності функціонування заводу: скорочення виручки від реалізації, чисельності працівників.

Оплата праці є важливою складовою ефективної мотивації на підприємстві, що безпосередньо впливає на продуктивність праці та її конкурентоспроможність.

Виходячи з українського та зарубіжного досвіду стимулювання найманих робіт­ників, з метою вирішення наявних проблем у рекомендаційній частині курсової роботи запропоновано впровадження бонусної системи оплати праці як основи соціаль­ної безпеки та основний важель високо­продуктивної й ефективної праці. Також для ПАТ «Запорізький механічний завод»  рекомендується впровадження  нагород праців­ників за реалізацію творчих ідей, ініціатив та укладення вигідних контрактів; заохочення за розроблення і впровадження нових про­позицій і рекомендацій, спрямованих на під­вищення ефективності роботи підприємст­ва; виплата бонусів за різними напрямами діяльності робітників.

Здійснення на практиці запропонованих заходів сприятиме вдосконаленню оплати праці, підвищенню її ролі та значення в системі ефективної мотивації праці.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: