перейти на сайт>>

Оцінка економічної ефективності об’єктів тилу на прикладі комплексного підсобного господарства військової частини ВВ МВС України у сучасних умовах

ID роботи: 6209
Тип роботи:
Об'єм: 72 стор.
Вартiсть: 150 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1. Теоретичні аспекти організації та функціонування  підсобних господарств військових частин ВВ МВС як об’єктів тилу

1.1. Організація економічних  відносини в сфері діяльності ВВ МВС України

1.2. Структура і завдання військового господарства

1.3. Роль підсобних господарств в процесі забезпечення військ матеріальними засобами

Висновки до розділу 1

Розділ 2. Організація діяльності підсобного господарства військової частини  як напряму системи продовольчого забезпечення внутрішніх військ та оцінка ефективності його діяльності

2.1. Місце підсобного господарства в структурі тилового забезпечення внутрішніх військ

2.2. Планування розвитку підсобного господарства військової частини

2.3. Оцінка ефективності діяльності підсобних господарств ВВ МВС України у 2006-2012 роках

Висновок до розділу 2

Розділ 3. Розробка рекомендацій щодо підвищення  рівня економічної ефективності виробництва свинини підсобного господарства військової частини

3.1. Динаміка рівня інтенсивності і продуктивності виробництва свинини

3.2. Економічна ефективність інтенсифікації виробництва свинини

3.3. Обгрунтування перспективного рівня інтенсивності та економічної ефективності виробництва свинини

Висновки до розділу 3

Висновок

Список літератури



Висновок:

Радикальні зміни в соціально-економічному розвитку України наприкінці XX - початку XXI ст. торкнулися практично всіх сфер діяльності системи внутрішніх військ МВС країни. Ці зміни об'єктивно зумовлюють актуальність і необхідність пошуку та обґрунтування нових підходів до задоволення її економічних потреб. Нагальним завданням стає формування такої системи економічного забезпечення внутрішніх військ МВС України, яка б максимально відповідала новим умовам господарського життя суспільства, відповідала вимогам сучасної політики.

Створення такої системи можливе на основі комплексного дослідження всіх факторів, що визначають її розвиток, використання аналізу військово-економічних потреб, результатів службово-бойової діяльності внутрішніх військ МВС, джерел та механізму їх ефективного задоволення.

Підсобне господарство створюється з метою виробництва сільськогосподарської продукції для планового забезпечення військової частини продовольством, організації додаткового живлення, поліпшення побуту.

Підсобне господарство організовується за такими видами діяльності:

утримання і відгодівля домашніх тварин (великої рогатої худоби, свиней, овець, кіз, кролів та інших тварин) та птиці;

вирощування картоплі та овочів на городніх ділянках;

рибна ловля;

збір, сушка та консервування фруктів і ягід;

збір і переробка грибів та дикорослих зелені.

Загальне керівництво підсобним господарством здійснюється командиром військової частини. Наказом командира військової частини призначаються відповідальні особи з числа офіцерів, прапорщиків, військовослужбовців, які проходять службу за контрактом на посадах сержантів, старшин і рядових (далі - військовослужбовці, які проходять службу за контрактом), осіб цивільного персоналу, які відповідають за ведення підсобного господарства і забезпечують зберігання майна, тварин, птиці та інших матеріальних засобів.

Для утримання тварин та птиці в підсобному господарстві за рахунок коштів військової частини обладнуються приміщення, відповідають встановленим зооветеринарним вимогам.

Ведення підсобного господарства здійснюється за річним планом розвитку підсобного господарства військової частини відповідно до затвердженого  плану по виробництву сільськогосподарської продукції військовими частинами.

Командири підрозділів представляють в тил військової частини свої пропозиції (зобов'язання) за окремими пунктами плану, які розглядаються і включаються в загальний план робіт підсобного господарства.

Разом з річним планом складається кошторис доходів і витрат з позабюджетних коштів (далі - кошторис доходів і витрат).       Всі господарські роботи, пов'язані з веденням підсобного господарства, включаються до річний господарський план військової частини.

Вирішальним напрямком підвищення економічної ефективності службово-бойової діяльності системи ВВ МВС України є вдосконалення її фінансово-економічної діяльності, оскільки саме від неї залежить ступінь задоволення потреб військ і органів МВС України в людських ресурсах, матеріальних і технічних засобах. Найважливішими умовами вирішення цього завдання є менеджмент і маркетинг, висувають необхідність у підготовці офіцерів-менеджерів для військ і органів МВС України.

Проведений аналіз ефективності функціонування підсобних господарств  військових частин МВС України показав, в останні роки у загальній структурі продукції зростає частка продукції рослинництва. Динаміка розвитку основних показників, що характеризують діяльність підсобних господарств свідчить про нерівномірний розвиток, найвищий показник рентабельності було досягнуто у 2012 році – 25%.

Становлення контрактної системи, сучасних договірних відносин усіх учасників процесу забезпечення військ і органів ресурсами зумовлює подальший розвиток фінансово-економічних відносин з суб'єктами господарської діяльності держави, обумовлює необхідність більш чіткого вбудовування соціально-економічній та військово-господарської діяльності ВВ МВС України в механізм ринкового ціноутворення.

Сьогодні виробництво та реалізація продукції свинарства розглядається як найбільш перспективна частина господарської діяльності. Саме в цю галузь доцільно залучати кошти, з метою підвищення її ефективності. Прибутковість в умовах ринкових відносин значною мірою залежить від продуктивності тварин.

Як показав проведений аналіз, основні показники свідчать про неефективне ведення виробництва свинини на досліджуваному підприємстві:

1. Витрати кормів на 1 ц приросту збільшилися на 4,43 ц;

2. Рівень рентабельності виробництва свинини склав у 2012 році – 51,12%.

3. Середньодобовий приріст 1 голови зменшився на93,5 г

4. Затрати праці на 1 ц приросту збільшилися на 5,23 люд.-год.

5. Витрати кормів на 1 ц приросту збільшилися на 2,53 ц корм. од.

6. Прибуток на 1 ц живої маси зменшився на 3,7 грн.

Також у досліджуваному підсобному господарстві спостерігається низький рівень механізації та використання застарілих технологій, про що свідчить екстенсивний шлях розвитку підприємства.

Проведені розрахунки свідчать про те, що підприємство досягне беззбиткового обсягу виробництва, тобто коли прибуток від реалізації продукції буде дорівнювати витратам на її виробництво, при зменшенні рівня виробництва до 55,57 ц.

В основу роботи з удосконалення матеріального забезпечення ВВ МВС України необхідно покласти принцип економічної раціональності матеріального забезпечення, як сполучної і передавального ланки між системою національної економіки в цілому, галузями і підприємствами з одного боку, і економікою МВС України, - з іншого. З метою вдосконалення системи матеріального забезпечення необхідно перейти до єдиного комплексного процесу забезпечення військ і органів по всій номенклатурі матеріальних засобів, відмовившись від ізольованого розвитку кожного структурного елементу системи (забезпечення озброєнням, військовою і спеціальною технікою, пальним, мастильними матеріалами, продовольством, речовим майном, будівельними матеріалами та іншими матеріальними засобами та їх запасами). В умовах обмеженості ресурсів це один із шляхів під тримання прийнятного рівня матеріальної забезпеченості військ і органів.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: