перейти на сайт>>

Вторинні метаболіти з солодким смаком

ID роботи: 7428
Тип роботи:
Об'єм: 27 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

ВСТУП

РОЗДІЛ I. ТЕОРІЯ СОЛОДКОГО СМАКУ

РОЗДІЛ II. СОЛОДКІ ГЛІКОЗІДИ ІЗОПРЕНОЇДНОЇ ПРИРОДИ

2.1.  Глікозіди рослин роду Стевія (Stévia)

2.1.1.    Історія відкриття та використання

2.1.2.    Хімічна будова і біосинтез

2.1.3.    Застосування і вплив на організм

2.2.  Глікозиди рослин роду Лакриця або Солодка (Glycyrrhiza)

2.2.1.    Знаходження в природі

2.2.2.    Хімічна будова і виділення з сировини

2.2.3.    Біологічна активність гліцеррізінової кислоти та її похідних

2.3. Глікозиди рослин папороті роду Багатоніжка (Polypódium)

РОЗДІЛ III. ПРИРОДНІ ЦУКРОЗАМІННИКИ – ПОЛІОЛИ

3.1.  Тагатоза

3.2.  Ксиліт

3.3.  Еритрит

ВИСНОВКИ

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ



Висновок:

Пошук замінників цукру, який активно проводиться в даний час в багатьох країнах, обумовлений в значній мірі необхідністю оптимізації харчування здорових людей, а також можливістю вирішення питань раціонального харчування людей, що страждають певними захворюваннями. Враховуючи негативні наслідки, що настають від непомірного споживання цукру, особлива увага приділялася створенню цукрозамінників, які можна було б вживати, задовольняючи смакові відчуття і не викликаючи негативних наслідків.

З усіх наукових даних випливає, що на сьогодні кращим природнім замінником цукру є стевія. Вона менш токсична, ніж синтетичні підсолоджувачі, добре переноситься без побічних ефектів, має непогані смакові якості, доступна за ціною. Все це особливо важливо для хворих на діабет і ожиріння.

Зростаючий інтерес до продуктів переробки стевії і поява продуктів харчування і харчових добавок на основі стевіозіда на світовому ринку обумовлюють необхідність розробки ефективних методик контролю їх якості з використанням сучасних методів аналізу. У зв'язку з неординарними органолептичними властивостями і біологічною активністю дітерпенових глікозидів стевії потрібно поглиблене вивчення фізико-хімічних та біологічних властивостей даних сполук, а також вдосконалення методів їх виділення з рослинної сировини.


Дана робота виконана без використання російськомовних джерел, має високий рівень унікальності та реальні посилання на джерела. НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ ЗАМОВНИКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з даною роботою (у форматі відео огляду), отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: