перейти на сайт>>

Задачі з права (ГС-1)

ID роботи: 8635
Тип роботи:
Об'єм: 13 стор.
Вартiсть: 60 грн.


Змiст:

Задача № 1

Службовці районної державної адміністрації М. і С. були присутні на мітингу політичної партії. Наступного дня за наказом голови райдержадміністрації службовці М. і С. були звільнені з посади за порушення принципу політичного нейтралітету.

Проаналізуйте ситуацію і дайте правову оцінку дій службовців М. і С. та голови райдержадміністрації.

Чи закріплює чинний Закон України «Про державну службу» принцип політичного нейтралітету державного службовця?

Чи змінилась б ситуація, коли М. і С. були організаторами проведення мітингу?

 

Задача № 2

За неналежне виконання своїх службових обов’язків головному спеціалісту податкової адміністрації Русову було оголошено догану і затримано на один рік присвоєння чергового рангу. Русов, вважаючи, що за один дисциплінарний проступок до нього застосовано два дисциплінарних стягнення, оскаржив наказ у суді.

Яким повинно бути рішення суду?

Задача № 3

 

Гр. Хімко, перебуваючи на посаді спеціаліста у відділі торгівлі міської ради, була уповноважена на перевірку дотримання Правил торгівлі на міському ринку і складання протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, відповідно до ст. 255 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Як стало відомо працівникам прокуратури, вона досить часто не зважала на грубі порушення цих правил особами, які торгували на ринку, а також сприяла у підприємницькій діяльності особам, які не мали на це відповідного дозволу. За це вона отримувала м’ясо, інші продукти, транспортні послуги директора ринку.

Уповноваженим прокурором було складено протокол про порушення ЗУ «Про боротьбу з корупцією» і матеріали справи передано до суду.

Дайте правовий аналіз даної справи. Складіть проект протоколу про адміністративні правопорушення.

 

Задача № 4

 

Ухвалою Пирятинського районного суду Полтавської області від 24.10.2005 затверджена мирова угода, укладена між п. Забілою та представником ПСП «Хлібороб» п. Ларіним, згідно з якою останній передав у власність п. Забілої комбайн СК-5 «Нива». У зв’язку з цим п. Забіла звернулась до інспекції Держтехнагляду з метою реєстрації вказаного технічного засобу, але їй було відмовлено у реєстрації.

Чи мало місце порушення прав п. Забілої? Які подальші дії потрібно вчинити п. Забілій?

 

Задача № 5

Пенсіонер Глухов приніс 5 липня 2004 року в райвідділ внутрішніх справ заяву про видачу йому ліцензії для придбання мисливської зброї, яка необхідна для охорони фруктового саду, і ліцензії на купівлю газового пістолету для самооборони. До заяви були надані всі необхідні документи. Розглянувши в серпні цього ж року заяву, райвідділ відмовив у видачі ліцензії на придбання мисливської зброї, так як він у травні цього року був поміщений в медичний витверезник. Ліцензію на купівлю газового пістолету йому видали. За цією ліцензією Глухов придбав у спеціальному магазині пістолет, про що була зроблена відповідна помітка в ліцензії. Через місяць дільничний працівник міліції вилучив пістолет Глухова.

Чи правомірним є обмеження права громадянина на придбання, зберігання і користування зброєю?

 

Задача № 6

 

Громадянин Іваненко, на якого напав озброєний бандит, спустив з повідка свого собаку. Собака покусав нападника й порвав його одежу.

Чи підлягає Іваненко відповідальності за ст. 154 КпАП України? Обґрунтуйте відповідь.




НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: