


Змiст:
Вступ
Розділ 1. Поняття та система внутрішньої звітності підприємства
1.1.Звітність підприємства та принципи її формування
1.2. Цілі складання, структура та користувачі фінансової звітності
Розділ 2. Особливості використання даних внутрішньої звітності у системі управлінського обліку
2.1. Процес формування внутрішньої звітності в сучасних умовах господарювання
2.2. Використання первинної облікової інформації для поточного управлінського аналізу
Розділ 3. Пропозиції щодо використання даних внутрішньої звітності у процесі прийняття управлінських рішень
Висновок
Практична частина
При виконанні курсової роботи необхідно:
І. Скласти:
1) відомість списання матеріальних затрат в розрізі структурних підрозділів підприємства та видів виробництв (табл.21);
2) відомість списання малоцінних та швидкозношуваних предметів і малоцінних необоротних матеріальних активів (табл.22);
3) відомість нарахування зносу малоцінних необоротних матеріальних активів (табл.23);
4) відомість списання витрат на оплату праці в розрізі структурних підрозділів підприємства та видів виробництв (табл.24);
5) три відомості аналітичного обліку загальновиробничих витрат по основному та допоміжному виробництвах (табл.25);
6) відомість розподілу загальновиробничих витрат ремонтного цеху (табл.26);
7) відомість обліку витрат на виконання замовлень ремонтним цехом (табл.27);
8) відомість розподілу узагальнених загальновиробничих витрат основних цехів (табл.28);
9) відомість розподілу загальновиробничих витрат цеху №2 між виробами А і Б (табл.29);
10) відомість аналітичного обліку адміністративних витрат та постійних витрат на збут продукції (табл.30);
11) відомість розподілу узагальнених адміністративних витрат та постійних витрат на збут (табл.31; табл.32);
12) зведену відомість витрат на збут продукції (табл.33);
13) відомість обліку витрат цеху №1 на виробництво напівфабрикатів (табл.34);
14) відомість розподілу собівартості напівфабрикатів на вироби А і Б (табл.35);
15) відомості зведеного обліку витрат на виробництво в розрізі видів продукції (табл.36);
16) дві калькуляції фактичної собівартості виробів А і Б (табл.37);
17) Відомість розрахунку середньої фактичної собівартості одиниці продукції на складі (табл.38);
18) Відомість розрахунку собівартості реалізованої продукції (табл.39);
19) Відомість розрахунку фінансових результатів (табл.40);
20) ІІІ розділ Журналу №5 (табл.41).
Вихідні дані до практичної частини курсової роботи
Умовне підприємство «Фортуна» випускає два види продукції: виріб А; виріб Б.
Завершення виробництва виробів здійснюється в цеху №2. Напівфабрикати для виробів А і Б підприємство виготовляє самостійно у цеху №1. Всі інші матеріали та комплектуючі вироби надходять зі сторони.
До структури підприємства входять : цех №1, цех №2, ремонтний цех, адміністрація підприємства, відділ збуту.
Ремонтний цех виконує два замовлення:
- №1 – ремонт устаткування цеху №2;
- №2 – ремонт устаткування цеху №1.
На підприємстві прийнято витрати обліковувати за методом повних затрат у собівартості готової продукції. При цьому напівфабрикат власного виробництва обліковують відповідно до кількості готових виробів А і Б.
Облік витрат на виробництво та розрахунок фактичної собівартості продукції ведуть:
- виробів А та Б - за нормативним методом;
- замовлень, виконуваних ремонтним цехом – за позамовним методом.
Дані наведено в таблицях:
1. Залишки незавершеного виробництва – табл.1 та табл.2.
2. Нормативна калькуляція – табл.3 та табл.4.
3. Витрати за поточними нормами допоміжного цеху – табл. 5.
4. Залишок витрат майбутніх періодів – табл.6.
5. Кошториси:
- загальновиробничих витрат – табл.7- 9.
- адміністративних витрат - табл.10.
- витрат на збут продукції – табл.11.
6. Нормативні витрати по цеху №1 за звітний період – табл.12.
7. Сума відходів виробництва за нормами – табл.13.
8. Залишки готової продукції на складі на початок звітного періоду – табл.14.
9. Зведені дані про витрати цеху №1 за звітний період – табл. 15.
10. Зведені дані про витрати цеху №2 за звітний період – табл. 16.
11. Зведені дані про витрати ремонтного цеху за звітний період – табл. 17.
12. Зведені дані про витрати адміністративних, складських та інших служб за звітний період – табл.18.
13. Дані про нормальну та фактичну потужність підприємства за звітний період – табл.19.
14. Дані про фактичний випуск та реалізацію продукції підприємства за звітний період – табл. 20.
Відповідно до завдання до рахунку 23 «Виробництво» відкриємо субрахунки 231 «Основне виробництво» та 232 «Допоміжне виробництво»
Цехам привласнимо номери: Цех №1-1, цех №2 -2
Відсоток транспортно-заготівельних витрат складає відповідно до останньої цифри залікової книжки ( 10151) 1 - 2,0 %
Відрахування на соціальні заходи розраховуються від суми основної та додаткової заробітної плати у відповідності з чинним законодавством.
Відсоток єдиного внеску на соціальне страхування обрано згідно першої літери прізвища (П) і становить : 38,66 %
Таблиця 1 – Залишки незавершеного виробництва на початок звітного періоду в цеху №2 (виріб А), грн.
Стаття витрат | Значення |
1. Сировина та матеріали | 9500 |
2. Основна заробітна плата | 5380 |
3. Додаткова заробітна плата | 540 |
4. Відрахування на соціальні заходи* | 2288,67 |
5. Загальновиробничі витрати | 2200 |
Разом | 19908,67 |
*Примітка: варіант обрано по першій літері прізвища – 38,66%
Відрахування на соціальні заходи: (5380+540)*38,66% =2288,67
.........
Література
Висновок:
Виконуємо на замовлення будь-які розрахункові чи теоретичні контрольні, курсові та дипломні роботи для студентів Хмельницького Національного Університету (у т.ч. для дистанційної форми навчання). Гарантуємо супровід до заліку) Досвід роботи – 12 років. Тел.: 050-102-29-21, 096-943-16-46 natvik78@yandex.ru
Дана робота виконана без використання російськомовних джерел, має високий рівень унікальності та реальні посилання на джерела. НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ ЗАМОВНИКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з даною роботою (у форматі відео огляду), отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com