перейти на сайт>>

Співучасть при вчиненні злочину передбаченого ст.190 КК «Шахрайство»

ID роботи: 6431
Тип роботи:
Об'єм: 40 стор.
Вартiсть: 150 грн.


Змiст:

ВСТУП

Теоретична частина:  Співучасть при вчиненні злочину передбаченого ст.190 КК «Шахрайство»

1. Поняття та ознаки співучасті як інституту кримінального права

2. Шахрайство та його види

3. Кримінально-правова характеристика співучасті  при вчиненні злочину передбаченого ст.190 КК «Шахрайство»

Список використаної літератури

Практична частина

1. Аналіз обвинувальних вироків судів

2. Аналіз статистичних даних

ВИСНОВКИ

ДОДАТКИ



Висновок:

Серед усіх злочинів проти власності, які фактично становлять найбільшу групу в структурі злочинності будь-якої держави, особливе місце належить шахрайству. Бу­дучи ненасильницьким посяганням на суспі­льні відносини власності, шахрайство вияв­ляється у заволодінні чужим майном або придбанні права на майно шляхом обману чи зловживання довірою – ст. 190 Криміна­льного кодексу України.

Останні роки з'являються все нові й нові способи вчинення шахрайств.

Шахрайство – це корисливий злочин проти власності, який має доволі суспільну небезпечність, у зв’язку з тим, що шахрай вчиняє його шляхом обману чи зловживання довірою потерпілого в результаті чого потерпілий фактично віддає добровільно шахраю своє майно.

Суть шахрайства – одержання майна зовні добровільно, від самого потерпілого. Тільки в шахрайстві, виходячи зі специфіки способу розкрадання, спосіб – обман або зловживання дові­рою, і результат – одержання майна – можуть значно не збігатися в часі в тому випадку, якщо яке-небудь майно можна одержати тільки через оде­ржання права на нього. Для того, щоб запобігти досить імовірним супереч­кам про момент закінчення розкрадання в подібних ситуаціях, законо­давець цілком вірно використовує для опису предмета шахрайства ще один його різновид – право на чуже майно. Крім того, це зроблено ще й для кваліфікації неправомірного заволодіння нерухомістю, коли ви­лучити майно у фізичному змісті просто неможливо.

Організована злочинність завдяки низці факторів характеризується високою латентністю. Тому офіційна кримінально-правова статистика відображає лише надводну частину її айсберга. Однак, як показало дослідження, співучасть є досить поширеною формою вчинення злочинів.

Підсумовуючи дослідження даної проблеми потрібно сформулювати деякі рекомендації у цій сфері для використання на практиці оперативно слідчими підрозділами органів внутрішніх справ.

По-перше, потрібно кваліфікувати шахрайства як вчинені організованою групою при наявності всіх ознак співучасті, а також при наявності ознак групи.

По-друге, особу потрібно визнавати учасником (членом) організованої злочинної групи шахраїв, якщо вона у злочинній діяльності виконувала заздалегідь визначену роль і була готова виконати будь-яку функцію, виконання якої вимагав характер злочинної діяльності.

По-третє, на стадії попередньої перевірки та в ході слідства потрібно розглядати злочинну діяльність у нерозривній сукупності вказаної злочинної діяльності з виконуваними у ній ролями і функціями окремих членів таких груп, що дозволить більш об'єктивно вивчати характер розслідуваної злочинної діяльності шахраїв.

По-четверте, у цілях підвищення об'єктивності кримінальної статистики фіксувати кратність вчинених злочинних діянь однією і тією ж групою осіб, притягнутих до кримінальної відповідальності за шахрайство.

Також слід зазначити, що в справах про шахрайства, які вчинені організованими злочинними групами, потрібно якомога рідше вдаватися до виділення в окреме провадження матеріалів, які стосуються окремих фактів злочинів або окремих осіб.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: