перейти на сайт>>

Аналіз депозитних операцій комерційного банку

ID роботи: 5370
Тип роботи:
Об'єм: 50 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

Вступ

1. Теоретичні основи аналізу депозитних операцій

1.1. Економічна сутність депозитних операцій

1.2.Інформаційне-правове забезпечення аналізу депозитних операцій

1.3.Методика проведення аналізу депозитних операцій

1.4. Депозитний ризик та методи управління ним

2. Аналіз депозитних операцій на прикладі ПАО „АКЦЕНТ-БАНК” (А-БАНК)

2.1.Оналіз динаміки та структури депозитних операцій банку

2.1.1Аналіз залучених депозитів

2.2.Аналіз оборотності депозитів

2.3.Аналіз ефективності депозитних операцій

3. Удосконалення депозитних операцій

Висновки

Література

Додатки



Висновок:

Підводячи підсумки можна констатувати наступні факти: для банку першочерговим завданням є залучення ресурсів. Як бачимо, на прикладі А-Банку основним джерелом формування ресурсної бази є внески населення. Чим більше засобів привернуто, тим активніше вони розміщуються.

Аналіз діяльності А-Банку по формуванню кредитних ресурсів свідчить про необхідність вдосконалення роботи з вкладами населення.

А-Банку має розширену філіальну мережу.

Його перевагами перед банками-конкурентами є наступне: прийом платежів населення на користь юридичних осіб, переклад внесків в іноземній валюті, термінові переклади, робота з цінними паперами (вексель, сертифікат), робота з пам'ятними дорогоцінними металами, здача в оренду індивідуальних сейфів, кредитування населення. Також А-Банку належить провідне місце по кількості пропонованих видів внесків.

При розміщенні кредитних ресурсів банк, як правило, враховує структуру привернутих вкладів. На структуру активних операцій робить вплив проблема ліквідності. Для банку термінові внески привабливіші, оскільки протягом певного терміну дозволяють банку зберігати менший резерв (тобто забезпечують ліквідність), чим по внесках до запитання. Зростання термінових вкладень підсилює ліквідні позиції балансу банку. Чим швидше банк розмістить вільні грошові кошти в різні сфери (кредитування, цінні папери і ін.), тим швидше отримає дохід від вкладених засобів і зможе знов пустити в оборот ресурси, що вивільняються. Для банку вигідно вкладати засоби на короткі терміни, унаслідок чого збільшується оборотність ресурсів і, отже, прибутковість банку.

Основним джерелом запозичення кредитних ресурсів є залучення вкладів населення. Збільшення вкладів населення на рахунках А-Банку сприятиме розширенню його кредитних ресурсів.

З метою залучення депозитів А-Банку  важливо розробити стратегію політики виходячи з цілей і завдань, закріплених в статуті, для отримання максимального прибутку. Політика Банку в області вкладів населення націлена на збереження лідируючого положення в цьому секторі фінансового ринку, шляхом вдосконалення діючих та впровадження нових видів вкладів. Так, було запропоновано ввести новий вид вкладу  - „Літній відпочинок”. Розрахований економічний ефект, розрахований по даному вкладу складає 7,93%.

У своїй подальшій діяльності А-Банку слід вести роботу по наступних напрямах:

1) активно розвивати операції по перерахуванню всіх видів доходів громадян у вклади.

2) прискорити розвиток системи безготівкових розрахунків із застосуванням пластикових карток.

3) підвищити ефективність роботи з іноземною валютою.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: