перейти на сайт>>

Аналіз ефективності виробництва і реалізації зерна в СТОВ «Воєводське»

ID роботи: 6261
Тип роботи:
Об'єм: 70 стор.
Вартiсть: 100 грн.


Змiст:

ВСТУП

1.   ТЕОРЕТИКО-ПРАВОВІ АСПЕКТИ АНАЛІЗУ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЦТВА І РЕАЛІЗАЦІЇ ЗЕРНА В СТОВ «ВОЄВОДСЬКЕ»

1.1  Правові засади аналізу ефективності виробництва і реалізації зерна на підприємстві

1.2 Теоретичні основи аналізу ефективності виробництва і реалізації зерна

1.3. Методологічні аспекти аналізу ефективності виробництва і реалізації зерна 

2.   ОРГАНІЗАЦІЯ АНАЛІЗУ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЦТВА І РЕАЛІЗАЦІЇ ЗЕРНА В СТОВ «ВОЄВОДСЬКЕ» ТРОЇЦЬКОГО РАЙОНУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

2.1    Фінансово-економічна характеристика СТОВ «Воєводське»

2.2    Організація аналізу ефективності виробництва і реалізації зерна в СТОВ «Воєводське»

2.3    Факторний аналіз прибутку від реалізації продукції зерна

2.4    Факторний аналіз змін об’ємів виробництва і реалізації зерна

2.5    Організація аналізу собівартості зерна

2.6    Організація аналізу реалізаційних цін підприємства

3.   ОСНОВНІ НАПРЯМИ ЗБІЛЬШЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЦТВА І РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ РОСЛИННИЦТВА НА СТОВ «ВОЄВОДСЬКЕ"

3.1 Збільшення фінансового результату від реалізації за рахунок збільшення кількості виробленого зерна

3.2  Збільшення фінансового результату від реалізації зерна

ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ 

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ



Висновок:

Стратегічне значення  зернового господарства України в розвитку національної економіки країни, його провідна роль в забезпеченні продовольчої безпеки країни вимагають здійснення системи організаційно-економічних і технико-технологічніх заходів, направлених на нарощування виробництва зерна і підвищення його якості, створення реальних умов розвитку і виходу на світовий продовольчий ринок.

Провівши економічний аналіз зернових культур на підприємстві СТОВ «Воєводське» отримали наступні результати: підприємство отримує найбільшу виручку від виробництва зернових культур 62%. Але при виробництві цієї продукції підприємство понесло незначні збитки у вигляді зниження рівня валового та чистого прибутку, це було визвано кількома факторами: значним зниженням ціни реалізації одиниці продукції та ростом собівартості. Отже, з цього аналізу підприємству потрібно шукати резерви для зниження собівартості, а також ринки збуту, на яких ціна зернових культур відповідала якості та була стабільною.

Проведений економічний аналіз виробництва зерна в СТОВ «Воєводське» та його ефективності, а також узагальнена інформація з літературних джерел дозволяють надати наступні рекомендації щодо підвищення економічної ефективності виробництва зерна в господарстві.

  1. Основним шляхом підвищення економічної ефективності виробництва зерна є його всебічна інтенсифікація на основі внесення оптимальної кількості добрив, виконання всіх агротехнічних заходів в оптимальні строки та ін. Це має дуже велике значення і може забезпечити найбільш повне використання потенційних можливостей високоврожайних сортів і гібридів зернових культур.
  2. Виведення і впровадження у виробництво високоврожайних сортів і гібридів, або розширення їх посівів.
  3. Комплексна механізація виробництва зерна. Вона є основою впровадження інтенсивних та індустріальних технологій вирощування зернових культур і забезпечує зростання продуктивності праці на виробництві зерна, що є особливо актуальним питанням для СТОВ.
  4. 3більшення обсягу виробничих витрат задля виконання вищеописаних заходів.
  5. Поліпшення якості зерна, особливо за рахунок вирощування сильних і твердих сортів пшениці з високим вмістом білка.
  6. Впровадження нових форм організації і стимулювання праці.

Комплексне впровадження всіх цих заходів підвищить економічну ефективність виробництва зерна і виведе його на більш прибутковий рівень.

         Перспективи розвитку основної ланки агропромислового комплексу – зернового господарства – окреслюються тими заходами, що будуть негайно застосовані щодо поліпшення загального стану фінансування та забезпечення необхідною сировиною та транспортними засобами даного сектору сільського господарства країни.

 

ПРИ ЗАМОВЛЕННІ ОБОВ'ЯЗКОВО ВКАЗУВАТИ АВТОРА РОБОТИ - ВІКТОРІЯ


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: