перейти на сайт>>

Аналіз майнового становища підприємства

ID роботи: 5481
Тип роботи:
Об'єм: 42 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ І. Теоретичні підходи до аналізу майнового становища підприємства

1.1. Майно підприємства: сутність та класифікація

1.2. Принципи формування та джерела фінансування майна підприємства

1.3. Методичні прийоми аналізу майнового стану підприємства

Висновки за розділом 1

Розділ ІІ. Аналіз майнового становища ПАТ«Електротермометрія»

2.1. Загальна характеристика підприємства

2.2 Оцінка  показників складу і структури майна підприємства

2.3. Оцінка ефективності використання майна підприємства

Висновки за розділом 2

РОЗДІЛ ІІІ.  Розробка пропозицій щодо поліпшення майнового стану

Висновки за розділом 3

Висновки

Використана література

Додатки



Висновок:

Оцінка майнового стану підприємств за концептуальним підґрунтям та інструментальним наповненням виступає важливою складовою системи фінансового аналізу.

Отже, основна роль у фінансуванні підприємства належить власним коштам, оскільки саме використання власного капіталу має низку переваг та свідчить про високий рівень фінансової стійкості підприємства. Проте, будь-яке підприємство у процесі своєї діяльності потребує періодичного використання позикових коштів, що прискорює рух грошових і матеріальних ресурсів, забезпечує вищий фінансовий потенціал розвитку підприємства і вищі можливості приросту рентабельності.

Як показує практика, ефективність використання позикового капіталу вища, ніж власного, але з його використанням пов’язаний більший фінансовий ризик і зменшення фінансової стійкості підприємства. Тому важливого значення набуває вибір оптимальної структури джерел фінансування підприємства.

Зміцнення майнового стану підприємства на основі управління його платоспроможністю й ліквідністю є одним із цільових завдань забезпечення фінансової стабільності підприємства, що концептуально відповідає інтересам власників. У механізмі управління фінансовою стабільністю підприємства використовується сукупність методів інформаційного забезпечення й оцінки внутрішніх та зовнішніх загроз порушення сталості його майнового стану, організація моніторингу й контролю за динамікою останнього й прийняття управлінських рішень, спрямованих на збереження конкурентоспроможності підприємства, реалізацію його стратегічних майнових прав і переваг.

Проведений аналіз діяльності ПАТ «Електротермометрія» свідчить  по позитивні зміни у діяльності підприємства.

За аналізуємий період відуклося збільшення суми необоротних та оборотних активів за рахунок власних коштів.

Спостерігалося збільшення питомої ваги власних коштів у формуванні запасів та зменшення кредиторської заборгованості.

Зростання ефективності використання майна підприємства дозволяє скоротити потребу в ньому, так як між цими показниками існує зворотній взаємозв’язок.

Таким чином, по забезпеченню підвищення ефективності використання майна можна розглядати як заходи по скороченню потреби в позиковому капіталі і підвищенню темпів економічного розвитку підприємства за рахунок більш раціонального використання власних фінансових ресурсів.

Формування оптимальної структури джерел фінансування майна ПАТ «Електротермометрія» полягає в тому, що основним джерелом фінансування повинен буьти лише власний капітал і в деякій мірі довгостроковий позиковий капітал. Не є оптимальним фінансування майна (необоротних активів) за рахунок короткострокового позикового капіталу.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: