перейти на сайт>>

Аналіз розвитку туризму і вироблення пропозицій щодо вдосконалення управління туристичною галуззю в Республіці Білорусь

ID роботи: 7349
Тип роботи:
Об'єм: 37 стор.
Вартiсть: 60 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ І. Аналіз природно-географічної характеристики країни з точки зору розвитку туризму

Розділ ІІ. Аналіз політичної, економічної, історичної характеристики країни з точки зору розвитку туризму

Розділ ІІІ. Соціальна характеристика та культура країни

Розділ ІV Аналіз функціонування туристської сфери країни

Висновки та пропозиції

Список використаних джерел

Додатки



Висновок:

Розвиток туризму в будь-якій країні, регіоні залежить від цілого комплексу факторів, умов і ресурсів. Незважаючи на те, що Білорусь не має морями і горами, вона має ряд переваг у порівнянні з іншими країнами. Серед них:

близькість до Західної Європи, Скандинавії - туристичному ринку з дуже високим фінансовим потенціалом;

сусідство з країнами Балтії, Росією, Польщею, що є серйозним ресурсом, що сприяє розвитку транскордонного туризму;

давня і багата історія, самобутня культура;

розкішний природний потенціал, найстаріший у світі ліс - Біловезька пуща.

Зростання інтересу до Білорусі з боку іноземних туристів, вигідне географічне і транспортне положення країни, мальовнича природа, велика кількість пам’яток архітектури та інших об’єктів екскурсійного показу, гостинність і доброзичливість білоруського народу, високий рівень безпеки країни відкривають широкі можливості для розвитку туристичної галузі.

Варто зазначити, що сучасний етап розвитку туризму характеризується рядом позитивних тенденцій: щорічно зростає число туристів, що прибувають в Республіку Білорусь, зростає виручка від організації туристичного обслуговування. Статистично це виглядає вражаюче, але насправді картина дещо інша. Враховуючи загальносвітові показники збільшення числа туристів і доходів від туризму, білоруські показники можна визнати недійсними. Навіть у порівнянні із сусідніми країнами Білорусь далеко позаду в цьому відношенні.

Розвиток туристичної галузі здатний надати економічний вплив на країну, в якому вона розвивається, на навколишню інфраструктуру, а також на споживчий ринок і інші сфери підприємницької діяльності.

Наявність досить розвиненої туристичної індустрії дозволяє вирішити проблему зайнятості населення, так як туризм є однією з найбільш працевитратних галузей, не піддаються в більшості випадків механізації і автоматизації.

Сам характер туристичної галузі як особливої соціально-економічної сфери суспільства при вмілій постановці справи може успішно поєднувати у собі і ринкові аспекти економічних зв’язків, і соціально орієнтовані цілі розвитку держави в цілому та окремих регіонів. При цьому соціальний аспект туризму повинен виступати як мета, а ринковий - як засіб її реалізації.

Визначення пріоритету розвитку туристичної галузі та її державна підтримка в Республіці Білорусь можуть сприяти збільшенню припливу іноземних інвестицій, як у створенні спільних підприємств у сфері туризму, так і в розвитку туристичної інфраструктури, що важливо для Республіки Білорусь.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: