перейти на сайт>>

Аналіз та оцінка власного капіталу банку

ID роботи: 10682
Тип роботи: Курсовая
Об'єм: 32 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

ВСТУП ………………………………………………………………………..

1.Теоретичні засади сутності і структури капіталу банку …………………

2.Особливості формування власного капіталу банку.....................................

3.Аналіз і оцінка власного капіталу банку АТ «ТАСКОМБАНК» (балансовий і регулятивний капітал)..............................................................

4.Шляхи вдосконалення формування власного капіталу банку  АТ «ТАСКОМБАНК»............................................................................................

ВИСНОВКИ.......................................................................................................

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ..........................................................

ДОДАТКИ...........................................................................................................



Висновок:
Проведене дослідження дозволило зробити наступні висновки:
  1. Капітал банку виступає як економічний ресурс, який задіяний безпосередньо в діяльність банків і має в своїй основі певні специфічні риси, має досить складну структуру, основними компонентами якої є: регулятивний капітал, балансовий капітал, статутний капітал, резервний капітал, нерозподілений прибуток, різні фонди і резерви, створювані банками в процесі діяльності, відповідно до чинного законодавства країни.
  2. Власний капітал банку виступає основою формування капіталу, фундаментом його діяльності, запорукою стабільності та надійності, виконує ряд важливих функцій, що забезпечують діяльність банківської установи.
  3. Власний капітал банку складається з основного і додаткового капіталу. До складу основного капіталу включається статутний капітал, нерозподілений прибуток, емісійний дохід, безоплатно отримане майно і т.д., до додаткового капіталу відноситься розміщення додаткових акцій або збільшення номінальної вартості раніше випущених акцій.
  4. Під час аналізу капітал банку розглядається з різних поглядів: капітал «брутто» (балансовий капітал) і капітал «нетто» (регулятивний капітал). Балансовий власний капітал розраховується як різниця між балансовою вартістю активів і зобов’язань банку. Регулятивний власний капітал обчислюється за формулою встановленою Національним банком України.
  5. При аналізі власного капіталу виконуються наступні завдання:
аналіз структури власного капіталу  за джерелами формування; визначення розміру власного капіталу, його структури та достатності; аналіз дотримання основних нормативів достатності капіталу; аналіз зміни статутного капіталу банку. За результатами проведеного аналізу визначено наступне: АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ТАСКОМБАНК» здійснює комерційні та роздрібні  банківські операції на території України на підставі банківської ліцензії НБУ № 84 від 25 жовтня 2011 року, був  заснований у 1989 році. До балансового капіталу банку включають власний капітал , що враховується у пасиві балансу банку, регулятивний капітал включає основний та додатковий капітал банку. Аналіз проведено на підставі фінансової звітності банку. Проведений аналіз капіталу банку показав зростання   регулятивного капіталу, темпи зростання на 01.01.2019 року становлять  194%, на 01.01.2020 року - 94,1%,  на 01.01.2021 року 115,5%. Основні  складові регулятивного капіталу протягом аналізованого періоду змінюються, причому основний капітал зростає, у структурі регулятивного капіталу займає найбільшу частку,  додатковий капітал відповідно зменшується. Протягом аналізованого періоду банк АТ «ТАСКОМБАНК» відповідав вимогам НБУ щодо показника адекватності регулятивного капіталу, який при нормативному значенні не менше 10% становив  на 01.01.2018 року – 11,3%, на 01.01.2019року- 16,63%, на 01.01.2020 року – 16,48%, на 01.01.2021року – 18,07%, що свідчить про достатність (адекватність ) регулятивного капіталу АТ «ТАСКОМБАНК». Власний капітал банку має тенденцію до зростання в аналізованому періоді, у загальній структурі пасивів банку власний капітал займає 12,7% у 2020 році, а у структурі власного капіталу банку  найбільша питома вага належить статутному капіталу. Проведений факторний аналіз власного капіталу АТ «ТАСКОМБАНК» показав,  що коефіцієнт рентабельності не відповідає оптимальному значенню, а його зниження за 9 міс. 2020 року  сталося за рахунок  зменшення чистого прибутку на 0,036 од. та зменшення власного капіталу на 0,01 од. Для вдосконалення формування власного капіталу банку    АТ «ТАСКОМБАНК» визначені основні шляхи внутрішніх та зовнішніх факторів. Основними шляхами збільшення власного капіталу банку можна вважати: нарощення чистого прибутку; капіталізація власного капіталу; додаткові внески до статутного капіталу банку; збільшення власного капіталу  за рахунок субординованого боргу; підвищення рівня концентрації власного капіталу банку  через консолідацію.
НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: