перейти на сайт>>

Англійська транспортна термінологія

ID роботи: 6987
Тип роботи:
Об'єм: 32 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ І. Транспортна термінологія англійської мови та її характеристики

1.1. Термін і термінологія: сучасні уявлення та концепції

1.2. Система англійської транспортної термінології та її характеристика

Розділ ІІ. Особливості утворення та функціонування англійської транспортної термінології

2.1. Характеристика англійської транспортної термінології з погляду походження термінів

2.2. Способи термінотворення англійської транспортної термінології

Висновки

Список літератури



Висновок:

Отже, вивчення спеціальних терміносистем має подвійне значення: воно важливо для пізнання закономірностей професійного спілкування, що має пряме відношення до виробничої діяльності людей, і дає можливість глибше пізнати закономірності розвитку загальнонаціонального мови, оскільки будь-яка терміносистема є частиною останнього і розвивається за загальними з ним мовним законам.

Термін – слово або словосполучення, яке позначає пев­не поняття в певній галузі людської діяльнос­ті: науці, техніці, культурі, спорті, мистецтві тощо. Це розуміння терміна закріпилося у традиційній лінгвістиці, яка розглядає термін як «слово або словосполу­чення, що позначає поняття певної галузі науки, техніки тощо». Така дефініція є загальноприйнятою, проте в результаті по­дальшого розвитку авторської термінологіч­ної концепції виник удосконалений варіант щойнонаведеного означення, а саме: термін - це слово або словосполучення, яке є органічним (систем­ним чи позасистемним) елементом терміно­логічного реєстру і позначає певне поняття у тій чи іншій галузі людської діяльності.

У процесі дослідження встановлено, що терміном вважається спеціальна лексема, яка виражає певне професійне або наукове поняття відповідної предметної галузі й визначається системністю, однозначністю, точністю, стилістичною нейтральністю та вмотивованістю, прояв яких корелюється фактором часу та знаходженням лексичних одиниць  в межах однієї підсистеми та терміносистеми в цілому. При цьому системність визнається нами як основна якість не тільки окремої лексичної одиниці, але й сукупності термінів певної галузі, пов’язаних між собою логічними, ієрархічними, морфологічними, семантичними, синтаксичними та словотвірними відношеннями, тобто термінології. Остання утворює систему тільки тоді, коли відповідає ще й критеріям цілісності, структурності, ієрархічності, елементності, взаємозв’язку, динамічності та функціонування.

 За результатами дослідження, англійська автомобільна термінологія відповідає всім сформульованим вище вимогам і, таким чином, становить собою терміносистему. Ключовим у цьому контексті є розуміння того, що системність англійської автомобільної термінології, заснована на системності предметної галузі та на системності лінгвістичній за домінуючої ролі першої.

Класифікація за тематичними групами дозволила систематизувати фактичний матеріал, продемонструвати взаємозв’язок елементів всередині групи, а також представити чисельність термінів, номінуються основні поняття транспортної сфери.

Слова чужомовного походження складають значну частку транспортної лексики, хоча за останні роки у наукових колах помітною стала тенденція до питомого найменування основних понять транспорту. На формування транспортної термінології впливають як внутрішньомовні фактори, що ґрунтуються на особливостях національного словотвору, так і екстралінгвальні фактори, зумовлені високим рівнем розвитку й взаємовпливів сучасної науки і техніки.

Цілий ряд запозичень з грецької, латинської, іспанської, голландської, французької та інших мов, проникаючих в англійську транспортну термінологію в конкретні історичні періоди розвитку людського суспільства, свідчить про тісну співпрацю спеціалістів усього світу в галузі міжнародного транспорту. Вони мають важливе значення при формуванні та становленні сучасної англійської та міжнародної транспортної термінології.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: