перейти на сайт>>

Багатовекторність творчості Лопе де Вега

ID роботи: 2117
Тип роботи:
Об'єм: 30 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Вступ
1. Загальна характеристика життєвого та творчого шляху лопе де вега
1.1. Життя Лопе де Вега. Біографічні данні
1.2. Вплив Відродження на творчість Лопе де Вега
2. Багатовекторність творчості лоне де вега
2.1. Загальна характеристика творчості
2.2. Тематика драматургії Лопе де Вега
2.3. Творча спадщина Лопе де Вега
Висновок
Використана література



Висновок:

Завершуючи коротке знайомство з найбільшим іспанським драматургом, не можна не повторити, що ця людина була дійсно справжнім дивом природи. Належачи до великої фаланги титанів Відродження і живучи інтересами свого часу, він зумів охопити псові найважливіші його проблеми - політичні, суспільні, етичні і побутові.
В центрі історичних драм він з вражаючою сміливістю поставив питання про необхідність розумної і гуманної влади, що піклується про потреби простого народу і проголосив право цього народу боротися за таку владу і за свої людські права із зброєю в руках. Він показав силу і велич повсталого народу, його розум і непідроблене благородство, талановитість і життєрадісність.
У комедіях "плаща і шпаги" Лопе де Вега розкрив багатство внутрішнього світу людини, прославив силу справжньої любові, захищав право молодого покоління боротися за цю любов із забобонами і відсталістю середньовіччя. І він створив багатющу галерею художніх образів - яскравих, незабутніх, таких, що пройшли випробування часом і живими, що понині залишилися. Освячене вірою в людину, народ і його майбутнє, творчість Лопе де Вега по праву увійшло до золотого фонду світової культури.
Твори Лопе де Веги приваблюють майстерністю і красою вірша. Драматург вставляє у п'єси ліричні поезії різних жанрів, а монологи його героїв часто сприймаються як своєрідні поеми. Захоплені сучасники називали комедії Лопе «океаном поезії», ходили в театр не тільки дивитися їх, а й слухати.
Як і Сервантес, Лопе де Вега багато зробив для розвитку іспанської літературної мови. Не позбавлена книжних елементів, мова його творів близька до розмовної, характеризується простотою й ясністю, в ній широко використано фольклор, приказки, прислів'я, пісні, народні анекдоти. Комедії часто написані на сюжети народних приказок і прислів'їв, які служать їм заголовками.
Життєрадісне мистецтво іспанського драматурга близьке радянським людям. Багато його п'єс входять до репертуару радянського театру («Фуенте Овехуна», «Собака на сіні», «Дівчина з глечиком», «Учитель танців»).
У дусі комедій Лопе де Веги розвивалася творчість багатьох іспанських драматургів - його сучасників. Можна говорити про школу Лопе де Веги в іспанській тогочасній драматургії. Найвизначнішими представниками цієї школи були Тірсо де Моліна (1571 - 1648), Хуан Луїс де Аларкон (1580- 1639), Гільен де Кастро (1569-1631).


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: