перейти на сайт>>

Визначення загальної хімічної токсичності води з різних джерел Луганської області

ID роботи: 6328
Тип роботи:
Об'єм: 30 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

ВСТУП

РОЗДІЛ 1.ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ВИЗНАЧЕННЯ ЗАГАЛЬНОЇ ХІМІЧНОЇ ТОКСИЧНОСТІ ВОДИ З РІЗНИХ ДЖЕРЕЛ

1.1 Моніторинг поверхневих вод Луганської області

1.2 Дослідження залежності між узагальненим показником рівня забрудненості води та її токсичними властивостями

РОЗДІЛ 2.ОЦІНКА ЕКОЛОГІЧНОГО СТАНУ ВОДИ З РІЗНИХ ДЖЕРЕЛ В МЕЖАХ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

2.1 Порівняльна характеристика стану токсикологічного забруднення води на території Луганської області

2.2 Визначення загальної хімічної токсичності води з різних джерел Луганської області

ВИСНОВОК

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ



Висновок:

Фактор екологічного стану території є досить важливим для економічного розвитку регіону та формування соціально-економічних умов проживання насе­лення. Екологічний стан території є значним чинником при рішенні питань про ін­вестування коштів в економіку регіону. Даний фактор тісно пов'язаний з економіч­ною діяльністю на території регіону, зокрема з використанням природних ресурсів, і може виступати в якості регулятора розвитку території.

Підсумовуючи, слід визначити, що з 32 адміністративних одиниць області екологічний стан тільки 16 оцінюється як відносно добрий та задовільний.

Аналіз результатів оцінювання показує, що екологічна ситуація в ряді районів та міськрад має змінний, нестійкий характер.

Водні ресурси є дефіцитними для південно-східної частини України. В серед­ній за водністю рік за обсягами місцевого стоку, сформованого на території області, Луганська область характеризується надзвичайно низькою, менше 1 тис. мз, водо­забезпеченістю на 1 людину. За обсягами сумарного стоку водозабезпеченість об­ласті характеризується як дуже низька. З поверхневих вод найбільша кількість ви­користовується забраних з р. Сіверський Донець, та з р.Біла.

Найбільший обсяг свіжої води забирають на території міськрад – Луганської, Лисичанської, Первомайської, Алчевської. За загальним обсягом забраної свіжої води тільки Перевальський район може зрівнятися з деякими міськрадами.

Найменшу кількість води з міськрад забрано підприємствами Стаханова.

Недостатня кількість полігонів для поховання токсичних промислових відхо­дів і відсутність підприємств по їх знешкодженню та переробці, відсутність достат­ньої кількості централізованих пунктів збирання, утилізації, знешкодження та захо­ронення по видах відходів (в т.ч. токсичних), які утворюються практично на всіх підприємствах, призводить до такого негативного явища, як розміщення і накопи­чення відходів І-ІІ класів небезпеки на власних територіях підприємств. Місця складування токсичних відходів на підприємствах часто не відповідають екологіч­ним вимогам, що призводить до напруженої ситуації та сприяє їх потраплянню на несанкціоновані звалища та інші непристосовані для цього місця.

Отже, якість питної води в м. Луганськ, що надходить з річок Сіверський Донець і Айдар після водопідготовки, в основному відповідає нормативним вимогам. При транспортуванні водопровідною мережею її якість погіршується, причому контроль ведеться тільки по семи параметрах. Обробка води хлором, з однієї сторони, забезпечує її знезараження від бактеріальної флори, а з іншої, несе небезпеку утворення канцерогенних хлорорганічних речовин.

У зв’язку з цим було б доцільно активніше проводити заміну старої водогінної мережі міста, створити механізм відповідальності за забезпечення якісною питною водою в кожному окремому випадку, здійснювати постійний контроль за якістю та безпекою питної води, впроваджувати нові технології водопідготовки.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: