перейти на сайт>>

ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ ЩОДО СТРАХОВИХ ПОСЕРЕДНИКІВ

ID роботи: 7307
Тип роботи:
Об'єм: 44 стор.
Вартiсть: 90 грн.


Змiст:

Вступ

1. Вимоги законодавства України щодо страхових посередників

1.1. Поняття та сутність посередництва на страховому ринку

1.2. Правове регулювання діяльності страхових посередників в Україні

1.3. Особливості діяльності страхових посередників в Україні

2. Практична частина

Метою розрахункової частини є аналіз балансу страхової компанії. 

Висновки

Використана література

Додатки



Висновок:

У сучасних економічних умо­вах страховий ринок України перебуває ще на початково­му етапі розвитку, де існують проблеми і в діяльності са­мих суб’єктів страхового ринку, тобто страховиків, і в по­середників, зокрема страхових брокерів. Останні відігра­ють дуже важливу роль у розвитку страхового ринку, на­даючи посередницькі послуги, відтворюючи конкурен­цію між страховими компаніями, що, у свою чергу, сти­мулює розвиток самого страхового ринку.

Продаж за допомогою страхових посередників відбувається через страхових агентів або страхових брокерів. Отже, страховий посередник – це передусім страховий брокер чи страховий агент, через якого укладається договір страхування і вирішуються окремі питання щодо врегулювання претензій. Саме страхові посередники (страхові агенти та брокери) відіграють ключову роль у механізмі надання страхових послуг у розвинутих країнах. Без розвиненого страхового ринку, невід’ємним елементом якого є страхові посередники, неможливо забезпечити поступальний соціально-економічний розвиток держави, безпечне функціонування суб’єктів господарювання. Страхове посередництво, як спосіб реалізації страхового продукту (страхових послуг), є традиційним для страхового бізнесу, а страхові посередники є одними з основних учасників ринку страхування розвинутих країн.

Посередницька діяльність допомагає страховикам обрати найбільш вигідні пропозиції щодо формування додаткових гарантій виконання страхових зобов’язань та зміцнює довіру і відносини між перестра­хувальником і перестраховиком, сприяє підвищенню якості надання перестрахувальних послуг та розвитку страхового й перестрахового бізнесу, забез­печує створення сприятливого конкурентного середовища на ринку перестра­хування.

Інститут  страхових посередників спрямований на поліпшення та полегшення діяльності суб’єктів підприємницької діяльності на ринку страхових послуг, а також на посилення захисту майнових інтересів юридичних та фізичних осіб під час отримання страхових послуг через страхових посередників. На нинішньому етапі розвитку правової системи України діяльність страхових посередників ще не отримала значного поширення, хоча відповідно до чинного законодавства посередники виступають у ролі «об’єднуючої ланки» між страховою компанією та клієнтом, допомагаючи йому обрати найбільш вигідний вид страхування і захистити його інтереси у випадку виникнення ускладнень із виплатою страхового відшкодування. Так, розвиток сучасного ринку страхування стає все важче уявити без діяльності страхових посередників (брокерів та агентів), що забезпечують укладення договору страхування між страховиком та страхувальником, максимально задовольняючи при цьому побажання своїх клієнтів. А оскільки можна з впевненістю прогнозувати зростання кількості укладених страхових угод на страховому ринку, то створення ефективної системи страхових посередників є досить важливим для подальшого поширення страхових продуктів. З розвитком та поглибленням відносин на страховому ринку України роль страхових посередників зростатиме, що піде на користь як страхувальникам, так і страховикам. При цьому забезпечуватиметься постійне поліпшення якості страхових продуктів за рахунок налагодження тісніших взаємовідносин страхових посередників і страхувальників.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: