перейти на сайт>>

Вплив особливостей національної культури Великобританії на формування світового ринку туристичних послуг

ID роботи: 5559
Тип роботи:
Об'єм: 44 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

Вступ

1. Поняття та механізм функціонування світового туристичного ринку

1.1. Ринок туристичних послуг: поняття та структура

1.2. Характеристика основних факторів, що впливають на формування ринку туристичних послуг

2. Дослідження впливу національної культури Ізраїлю на формування світового ринку туристичних послуг

2.1. Особливості національної культури Ізраїлю

2.2. Вплив  національної культури Ізраїлю на формування світового ринку туристичних послуг

Висновок

Список літератури

Додатки



Висновок:

Підводячи підсумки курсової роботи слід зазначити, що сучасний туризм стає глобальним чинником розвитку цивілі­зації, однією зі складових економіки, соціальної сфери, духовної культури.

У першому розділі курсової роботи розглянуто теоретичні аспекти функціонування туристичного ринку.

Відзначено, що туризм вимагає динамічного розвитку всіх галузей господарства. Ринок туристичних послуг будь-якої країни по відношенню до економіки характеризує рівень її розвитку. Високорозвинений ринок туристичних послуг веде до багатства держави, а недосконалий і слаборозвинений – характеризує її бідність. Отже, розвиток національного ринку туристичних послуг забезпечується соціально-економічною системою країни: чим вищий рівень економічного розвитку має держава, тим більш налагодженим і ефективним є ринок туристичних послуг, оскільки його стабільний розвиток забезпечений стабільним розвитком інших галузей економіки, які стимулю­ють попит через зростання прибутків населення та забезпечують пропозицію шляхом ефективної діяльності індустрії туризму.

У другому розділі проведено дослідження впливу національної культури Ізраїлю на формування світового ринку туристичних послуг.

Зазначено, що головний культурний фактор, що впливає на формування туризму – це релігія. Земля трьох релігій, біблейська «Земля Обітована», батьківщина багатьох народів і цивілізацій, територія Ізраїлю і в наші дні привертає увагу мільйонів туристів своїми історичними пам'ятками і змішенням культур. Цьому сприяють також унікальні природні умови Мертвого моря, десятки сучасних морських курортів побережжя Середземного і Червоного морів, а також колоритні ландшафти пустелі Негев або суворі Іудейські гори.

Ізраїль – земля святинь і історичних пам'ятників, арена багатьох світових подій і тому все тут просто просочено атмосферою духовності і гармонії. Тут – Єрусалим, центр трьох світових релігій з його знаменитою Стіною Плачу, цитаделлю Давида, безліччю монастирів, церков, синагог і мечетей. Тут паломники піднімаються на гору Храмовую, проходят Скорботну дорогу, приходять в Храм Труни Господня, моляться в саду Гефсиманськом. Ізраїль – це і Яффа, де, по відданнях, Ной побудував свій ковчег, це Хайфа – з її знаменитою горою Кармель і монастирем кармелітів і прекрасним храмом Бахайським; це Назарет – місто, в якому народився Ісус Христос і де сьогодні знаходиться самий найбільший собор на Близькому Сході, – Храм Благовіщення; це деревушно Канна, в якій Ісус зробив своє перше диво і багато що інше. Маніла туристів дивна пустеля Негев з її розкопками древніх набатійських міст, дивним природним  явищем – кратером Рамоном і мідними копальнями царя Соломона. Приголомшує уяву мандрівників багатство побережжя Мертвого моря – древня фортеця Массада, що підноситься серед прямовисних скель, символ єврейської терпимості, унікальний природний оазис – заповідник Ейн-Геді, поселення евусєєв в Кумранськом ущелина. Перераховувати історичні і архітектурні пам'ятки Ізраїлю можна до безкінечності, адже ця країна – колиска світової цивілізації.

У Ізраїлі турист зустріне багато історико-культурних пам’яток, які відображають змішаність тут культур багатьох народів, що проживали тут у різні проміжки часу.

Особливістю Ізраїлю, як країни, привабливої для туризму, є той факт, що, не дивлячись на все історичне багатство, що так ретельно зберігається його жителями, Ізраїль – зростає і розвивається. Сьогодні це і розкішні розважальні центри і бутіки, вишукані ресторани і величезні торгівельні центри, міжнародні фестивалі і багаті культурні програми, сучасні будівлі і комфортабельні готелі будь-яких рівнів. Ізраїлю удається дивним чином поєднувати в собі історію і сотимчасовість, національний колорит і ритм сьогоднішнього життя. Тури до Ізраїлю – всілякі по меті, тематиці, але всіх їх об'єднує одне: ця країна – невичерпна за своєю суттю. Багатогранність історичного і природного багатства завжди доступна її гостям. Ізраїль – це серце світу, його душа – і те саме місце на Землі, відвідати яке хоч раз в житті – повинна будь-яка людина.

 Можна із впевненістю сказати, що у будь-який сезон, у будь-яку пору року у цій країні туристи знайдуть для себе щось нове і захоплююче, а після відпочинку в Ізраїлі в кожного залишиться в пам’яті маса яскравих і незабутніх вражень.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: