перейти на сайт>>

Вторинні метаболіти з солодким смаком

ID роботи: 7428
Тип роботи:
Об'єм: 27 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

ВСТУП

РОЗДІЛ I. ТЕОРІЯ СОЛОДКОГО СМАКУ

РОЗДІЛ II. СОЛОДКІ ГЛІКОЗІДИ ІЗОПРЕНОЇДНОЇ ПРИРОДИ

2.1.  Глікозіди рослин роду Стевія (Stévia)

2.1.1.    Історія відкриття та використання

2.1.2.    Хімічна будова і біосинтез

2.1.3.    Застосування і вплив на організм

2.2.  Глікозиди рослин роду Лакриця або Солодка (Glycyrrhiza)

2.2.1.    Знаходження в природі

2.2.2.    Хімічна будова і виділення з сировини

2.2.3.    Біологічна активність гліцеррізінової кислоти та її похідних

2.3. Глікозиди рослин папороті роду Багатоніжка (Polypódium)

РОЗДІЛ III. ПРИРОДНІ ЦУКРОЗАМІННИКИ – ПОЛІОЛИ

3.1.  Тагатоза

3.2.  Ксиліт

3.3.  Еритрит

ВИСНОВКИ

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ



Висновок:

Пошук замінників цукру, який активно проводиться в даний час в багатьох країнах, обумовлений в значній мірі необхідністю оптимізації харчування здорових людей, а також можливістю вирішення питань раціонального харчування людей, що страждають певними захворюваннями. Враховуючи негативні наслідки, що настають від непомірного споживання цукру, особлива увага приділялася створенню цукрозамінників, які можна було б вживати, задовольняючи смакові відчуття і не викликаючи негативних наслідків.

З усіх наукових даних випливає, що на сьогодні кращим природнім замінником цукру є стевія. Вона менш токсична, ніж синтетичні підсолоджувачі, добре переноситься без побічних ефектів, має непогані смакові якості, доступна за ціною. Все це особливо важливо для хворих на діабет і ожиріння.

Зростаючий інтерес до продуктів переробки стевії і поява продуктів харчування і харчових добавок на основі стевіозіда на світовому ринку обумовлюють необхідність розробки ефективних методик контролю їх якості з використанням сучасних методів аналізу. У зв'язку з неординарними органолептичними властивостями і біологічною активністю дітерпенових глікозидів стевії потрібно поглиблене вивчення фізико-хімічних та біологічних властивостей даних сполук, а також вдосконалення методів їх виділення з рослинної сировини.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: