перейти на сайт>>

Діалектна лексика в творчості Г. Хоткевича

ID роботи: 2410
Тип роботи:
Об'єм: 28 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

Вступ
1. Гнат Хоткевич: письменник новітньої формації
1.1. Аспекти діяльності Г. Хоткевича
1. 2. Постать Г. Хоткевича в критичному висвітленні дослідниками ХХ століття
Розділ 2. Діалектна лексика в творчості г. Хоткевича
2.1. Використання діалектів у мові творів Г. Хоткевича
2.2. Аналіз мови та стилю образів в творах Г.Хоткевича
Висновки
Література



Висновок:

У процесі вивчення життєвої і творчої біографії Г. Хоткевича простежується декілька етапів. Прижиттєві оцінки його творчості і громадської активності, що з’являлись у періодичних виданнях у період з 1890-х до 1930-х рр., мають переважно інформаційний характер. Лише зрідка траплялись критично-аналітичні оцінки.
Новий етап критичного осмислення творчості Г.М. Хоткевича, позначений вищим рівнем узагальнення і поглибленим вивченням окремих областей його діяльності розпочався у 1990-і рр. Останнім часом намітилась тенденція до масштабного і детального висвітлення окремих аспектів творчої діяльності Г.М. Хоткевича. Але попри все у творчій біографії митця досі залишається чимало прогалин, які не осмислені науковцями.
Таким чином, в першому розділі був розглянута літературна творчість Хоткевича та висловлювання української критики ХХ ст.. щодо письменницької діяльності Г. Хоткевича.
В другому розділі було проведено аналіз вживання гуцульського діалекту в творах Г. Хоткевича (на прикладі повість «Довбуш»). Повість Г. Хоткевича "Довбуш" визначається широким охопленням подій, автор робить акцент на релігійній боротьбі між православ'ям і католицизмом, показує сваволю польської шляхти на українських землях. Опришківський рух дуже швидко охопив велику кількість людей різних соціальних станів. Повість є надзвичайно цікавою, читач дізнається про життя польської шляхти, традиції опришків, розкриває трагізм їх долі та долі їхніх родин.
Повість Г. Хоткевича "Довбуш" є однією з кращих історичних повістей не тільки західної України, а й всієї літератури. Вона має важливе історичне значення, оскільки написано на матеріалі реальних історичних подій.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: