перейти на сайт>>

Економічне зростання та проблеми екології

ID роботи: 3040
Тип роботи:
Об'єм: 32 стор.
Вартiсть: 50 грн.


Змiст:

Вступ
Розділ 1. Економічне зростання
1.1. Поняття економічного зростання
1.2. Типи економічного зростання
1.3. Чинники економічного зростання
1.4. Моделі економічного зростання
1.5. Теоретичний аналіз економічного зростання
Розділ 2. Екологія і економіка
2.1. Екологізація економіки
2.2. Екологічні обмеження розвитку економіки
2.3. Принципи і методи оцінки ефекту і економічної ефективності екологічно значущих заходів
Розділ 3. Економічне зростання і проблеми екології в Україні
3.1. Політика уряду України в області екології
3.2. Вплив господарської діяльності на навколишнє середовище в Україні
Висновок
Список використаної літератури



Висновок:

На підставі всього вищевикладеного потрібно сказати, що економічне зростання вимагає до себе значної уваги, оскільки прагнення до розвитку і зростання безпосередньо впливає на навколишнє середовище і більшою мірою це вплив – забруднення і знищення природи, середовища в якій живе сама людина.
Дане питання встає дуже гостро і тому країни на світовому рівні прагнуть знайти оптимальні шляхи вирішення цих проблем, пов'язаних з економічним зростанням (виробництвом, що збільшується) і задоволенням нескінченних потреб людини, а також при зростанні в світі загального числа населення.
Для вирішення багатьох проблем потрібна матеріальна база, якої багато ще не розвинутих країн не мають. А збільшити доходи і засоби країни, тобто збільшити темп економічного зростання без сильної дії на середовище вимагає багато засобів.
Економічне зростання безпосередньо впливає на навколишнє середовище і цей вплив має негативний характер за рахунок ряду причин:
- нераціональне використання природних ресурсів;
- безмежне споживання людства;
- прагнення отримати швидкі економічні прибутки, не дивлячись на стан екології;
- зміст в світі великої кількості країн, що розвиваються, які не мають засобів ліквідації антропогенних дій на природу;
- за рахунок переважання екстенсивного типу економічного розвитку.
Не дивлячись на екологічність окремих елементів процесу виробництва, в цілому процес виробництва не може бути экологизированным, якщо не буде в необхідному ступені перетворена технологія. Сьогодні особливе значенні набувають розробка і впровадження нового вигляду технологій, які забезпечують багатократне використання предметів праці, утилізацію їх компонентів, відходів, викидів. Сьогодні ми маємо право говорити, по-перше, про «екологізацію» сучасної науки; по-друге, про формування екологічної науки як теорії і практики; по-третє, про актуалізацію вирішення теоретичних і практичних проблем екології і, нарешті, про програмно-цільовий і комплексний підхід до цих питань, обліку світового досвіду.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: