перейти на сайт>>

Електронна книга як вид як вид документу. Види, особливості створення та використання

ID роботи: 2299
Тип роботи:
Об'єм: 27 стор.
Вартiсть: 50 грн.


Змiст:

Вступ
Розділ 1. Електронна книга як вид як вид документу: види, особливості
1.1. Передумови виникнення та розвиток електронної книги
1.2. Загальна характеристика електронної книги. Особливості електронної книги як документу
1.3. Види електронних книг
Висновки
Список використаних джерел



Висновок:

Досить тривалий час книга була чи не єдиним джерелом знань. Нині, з появою електронних видань, можна передбачити, що така її монополія невдовзі буде зруйнована. Хочемо ми цього чи ні, але тотальний цифровий переворот уже неминучий, і всі форми інформації зазнають фундаментальної зміни.

Поширення інформаційних технологій в освіті поступово переходить з екстенсивної стадії до інтенсивної, що спричиняє зміни змістовного та інструментального характеру в професійній діяльності вчителя як суб'єкта інформаційної взаємодії.

Мультимедіа продукти дуже поширені на сьогодні і з доступністю засобів обчислювальної техніки їх стає все більше. Найпоширенішими з них є мультимедійні ігри та енциклопедії.

Особливістю сучасних електронних документів є їх багатофайловість, тобто якщо для оцифрованих документів характерне оцифровування документа в один файл (як правило), то мультимедіа продукти містять деяку кількість комп'ютерних файлів. Ця властивість характерна й для Web-сторінок Інтернету.

Фізичні принципи запису інформації в електронних виданнях можуть бути різноманітними (орієнтація магнітних доменів на магнітних дисках, чи оптична густина на оптичних дисках, чи направленість p-n переходів у флеш-пам’яті, чи певний розподіл електичних струмів в енергозалежній пам’яті - тільки ця остання форма інформації може називатись електронною у вузькому, фізичному розумінні). Спільне для них всіх одне – колосальна густина запису, яка лежить далеко за межами роздільної здатності людських почуттів і яка потребує потужного підсилювача-декодувальника-трансформатора у вигляді комп’ютера.

Сучасні електронні документи мають великий обсяг і для свого зберігання вимагають носіїв великої місткості. Найпоширенішими носіями для мультимедіа продуктів є оптичні диски CD-ROM, CD-R.

Разом з науково-технічним прогресом у книговидання за останнє десятиліття прийшли Інтернет, електронні бібліотеки (е-бібліотеки), електронні книги (е-книги) та інші найновіші поняття та явища. Цей вид книговидання активно розвивається сьогодні у всьому світі. Між тим, в Україні воно залишається на початковій стадії. З метою розвитку електронного книговидання пропонується вжити низку таких заходів:

– прийняти закон „Про розвиток електронного книговидання”, який би регулював розвиток електронного книговидання; а також внести зміни до таких законів України: „Про видавничу справу”, „Про обов’язковий примірник документів”, „Про Державний бюджет України”, „Про авторське право та суміжні права”, „Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні” „Про інформацію”;

– утворити структурний підрозділ при органі державного управління видавничою справою, який би опікувався розвитком та функціонуванням електронної книги;

– створити систему ліцензування, патентування, сертифікації та стандартизації електронної книги;

– розробити методологію прогнозування продажу е-книг за допомогою виявлення загальних цілей; вироблення форм роботи (не лише за якістю, а й за кількістю) між видавництвами та всіма суб’єктами розповсюдження;

– затвердити стандарти електронного обміну даними.

– забезпечити комп’ютеризацію вітчизняних бібліотек.

Електронна книга є електронним матеріалом, призначеним для читання як на настільному, так і портативному комп’ютері, або на спеціальному переносному пристрої.

Універсальний формат: Е-Книги, які представлені в форматі PDF, можна переглядати за допомогою всіх операційних систем (windows, Macintosh, Unix, Linux).

Електронний текст не є конкурентом паперовій книзі. Способи використання електронного і паперового варіантів майже не перетинаються.

У наш час можна знайти електронні книги на будь-яку тему, будь то наукова або художня література. Візьмемо, наприклад, наукову літературу: такі книги поширюють не сторінки, а знання. Це значить, що неправильно оцінювати електронну книгу за числом її сторінок. Ціна визначається унікальною інформацією, яку містить книга, сферою її вживання і релевантністю, а також тим, як багато практичних знань, натхнення, мотивації, підказок і порад вона містить.

Розвиток нових інформаційних технологій ставить свої вимоги до інформаційно-бібліотечних систем і окремих бібліотек. Потрібні сучасні бібліотеки, які вміють представити книги в цифровому вигляді, без цього руху вперед не буде. Сучасне покоління читачів уже оцінило такі переваги електронних книг, як оперативність розміщення інформації в електронних базах даних, оперативність пошуку інформації, оперативність використання даних і, крім усього, зручність користування цими даними. Майбутнє за мережами електронних бібліотек і тому слід усіляко ініціювати проекти створення таких бібліотек в України.

Електронні бібліотеки мають розвиватися й удосконалюватися. Від копіювання друкованих видань і створення фондів оцифрованих матеріалів бібліотеки мають перейти до виконання складніших робіт, наприклад, почнуть виконувати не лише консультаційні, а й навчальні функції.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: