перейти на сайт>>

Завдання з цивільного права 1-5

ID роботи: 9113
Тип роботи:
Об'єм: 6 стор.
Вартiсть: 60 грн.


Змiст:

1. Громадянин Авдєєв звернувся до суду з позовом до громадянки Григорович про визнання права власності на частину квартири, яка належить на праві приватної власності громадянці Григорович на підставі укладеного нею договору купівлі-продажу.

В позовній заяві позивач стверджував, що вони з власницею квартири протягом півроку, що передував укладенню нею договору купівлі-продажу, незважаючи на відсутність реєстрації шлюбу, жили разом, вели спільне господарство. Крім того, він надав кошти відповідачці у сумі, еквівалентній 30,000 доларам США для покупки спірної квартири. Те, що він не приймав участі в укладенні угоди купівлі-продажу квартири, позивач пояснював відсутністю у нього на той момент паспорта, який був у нього викрадений.

Суд позов задовольнив і прийняв рішення про визнання права власності на частину спірної квартири, виходячи з розміру суми, еквівалентної вкладу позивача в спільне господарство з відповідачкою.

Дайте юридичну оцінку рішенню суду.

 

2. Державне підприємство «Промінь» було приватизоване організацією орендарів і перетворене на колективне підприємство. Робітник Р. у зв’язку з виходом на пенсію і припиненням трудових відносин з підприємством звернувся до виконавчого органу з заявою про повернення його вкладу в майно колективного підприємства в натурі, а саме: передати йому у приватну власність окреме нежиле приміщення та вантажний автомобіль.

Директор колективного підприємства повідомив Р., що, по-перше, майно підприємства є колективною власністю і воно належить підприємству, по-друге, згідно зі Статутом підприємства майно розподіляється між членами трудового колективу лише при ліквідації підприємства. В усіх інших випадках члени трудового колективу і особи, що припинили трудові відносини з підприємством з будь-яких причин, не мають права на отримання вкладу навіть у грошовій формі. Їм на цей внесок лише нараховуються проценти у розмірі, що визначається трудовим колективом, виходячи з результатів господарської діяльності підприємства.

Іванчик звернувся за консультацією до юрисконсульта підприємства.

Як слід вирішити справу?

 

3. Пєнкін, Гарачов та Шклярський заснували закрите акціонерне товариство. Через рік Шклярський прийшов і заявив про вихід з числа акціонерів і звернувся до загальних зборів із заявою про виділ йому в натурі внеску, який він зробив у повному обсязі до статутного фонду товариства.

Загальні збори відмовили Шклярському в задоволенні його вимог, мотивуючи тим, що акціонер не має права вимагати виділу вкладу. Вони порадили йому передати свій внесок іншій особі, яка сплатить йому вартість внеску. Шклярський не погодився з таким рішенням і звернувся до суду.

Як слід вирішити справу?

 

4. Член житлово-будівельного кооперативу "Мир" Ігнатов вирішив продати квартиру, в якій він мешкає, Хрякову. Державний нотаріус, до якого сторони звернулися за посвідченням договору купівлі-продажу, відмовився зробити це і пояснив, що власником квартири, яка знаходиться в будинках житлово-будівельних кооперативів, є сам кооператив. Ігнатов, вважаючи, що саме він є власником квартири, оскаржив дії державного нотаріуса.

Як слід вирішити справу?

Чи зміниться рішення якщо буде встановлено, що Ігнатов повністю вніс свій пайовий внесок за квартиру, але в період знаходження у шлюбі?

 

5. Кілька громадян вирішили створити колективне сільськогосподарське підприємство згідно з Законом "Про колективне сільськогосподарське підприємство". У зв’язку з тим, що між ними виникли непорозуміння щодо правового режиму майна підприємства, вони звернулися в юридичну консультацію з такими запитаннями:

Що входить до складу майна підприємства і хто є його власником?

Хто є власником паю?




НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: