перейти на сайт>>

Задачі з кримінального права

ID роботи: 9274
Тип роботи:
Об'єм: 5 стор.
Вартiсть: 60 грн.


Змiст:

Задача 1

Начальник районної податкової адміністрації Бурков разом з оперуповноваженим податкової міліції Ляшенко протягом року за грошову винагороду допомагали зменшувати суми податкових платежів підприємцю Стулкову, що завдало шкоду бюджету на суму 15 тис. грн. Через чотири роки Горов, дізнавшись про ці злочинні дії, сповістив районного прокурора. Винні особи були затримані.

Чи можуть бути притягнуті до кримінальної відповідаль­ності Бурков, Ляшенко та Ступков?

Задача 2

Копилов таємно проник до квартири Ступки і викрав гвин­тівку. Через сім років він убив з неї свою дружину. Під час роз­слідування було встановлено, що Ступка незаконно зберігав цю зброю. Ця гвинтівка залишилась йому від батька, який приніс її з війни.

Як потрібно кваліфікувати дії винних осіб?

Задача З

Домовившись між собою, Селезень та Ляшенко доручили раніше судимому за розбій Андронову вбити чоловіка Ляшенко. При спробі реалізувати злочинну мету за допомогою вибухівки Андронов заподіяв чоловікові Ляшенко легкі тілесні ушкоджен­ня. Через 15 років Селезень повідомив міліцію про обставини злочину.

Кваліфікуйте дії кожного із учасників злочину.

Чи можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності винні особи?

Задача 4

За ухилення від сплати податків, що завдало державі шкоду у великих розмірах, 25 листопада 2001 р. Корсуна було притягну­то до кримінальної відповідальності. У 1999 році його вже притя­гували до кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 1482 КК України. Адвокат Корсуна подав скаргу на дії податкової міліції, зазначи­вши, що його клієнт відшкодував заподіяні збитки, сплатив пеню.

Дайте юридичний аналіз ситуації

Задача 5

Власенко з корисливих мотивів убив Опанасенко. Праців­ники міліції затримали Власенка і доставили у відділення міліції. Через недбале ставлення чергового до виконання своїх обов’язків Власенко втік. Через 16 років його знову затримали.

Чи може Власенко бути притягнутий до кримінальної від­повідальності?

Задача 6

Усенко таємно викрав автомобіль "Тойота". Під час пере­сування через місто його було затримано.

Під час обшуку працівники міліції знайшли заяву про явку з повинною. Адвокат під час попереднього слідства подав скаргу, в якій вимагав звільнити Усенка від кримінальної відповідальнос­ті, обґрунтовуючи це тим, що затриманий повернув транспортний засіб і відшкодував повністю завдану шкоду.

Чи правомірна скарга адвоката?

Варіант: Усенко під час викрадення транспортного засобу погрожував ножем власнику автомобіля.

Вирішити 7 задачу спочатку без варіанту, а потім з варіантом, який наведений.



Висновок:

10 грн/задача


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: