перейти на сайт>>

Задачі з права (ГС-3)

ID роботи: 8639
Тип роботи:
Об'єм: 10 стор.
Вартiсть: 60 грн.


Змiст:

Задача № 13

 

Наказом прокуратури області громадянина Ф. у 1998 році було призначено на посаду стажиста помічника прокурора району області, а 1999 року він обіймав посаду помічника прокурора і до 2011 року продовжував працювати на прокурорських посадах. Стаж роботи на цих посадах становить 12 років 2 місяці і 28 днів. Також з 10.10.1984 року по 05.02.1985 року громадянин Ф. проходив строкову військову службу на території СРСР, а з 05.02.1985 року по 05.11.1986 року проходив строкову військову службу на території Демократичної Республіки Афганістан у складі діючої армії в період бойових дій терміном 21 місяць. У вересні 2011 року громадянин Ф. звернувся за призначенням пенсії.

1)    Чи матиме право громадянин Ф. на призначення пенсії за вислугу років відповідно до положень ЗУ «Про прокуратуру»?

2)    Як обчислюється стаж роботи, необхідний для призначення відповідної пенсії?

 

Задача № 14

 

У січні 2011 року громадянин К. звернувся до суду з позовом до районного управління Пенсійного фонду України про скасування рішення комісії обласного управління Пенсійного фонду України про відмову в призначені пенсії відповідно до вимог ЗУ «Про прокуратуру». В обґрунтування своїх вимог він зазначив, що органами Пенсійного фонду України безпідставно не зараховано 3 роки його роботи в Інституті підвищення кваліфікації Генеральної прокуратури України до 10-річного стажу роботи на посадах прокурорів та слідчих. Факт роботи з 01.01.2001 року по 01.10.2002 року на посаді доцента кафедри участі прокурора в розгляді справ у судах та старшого викладача кафедри нагляду за додержанням законів органами, що ведуть боротьбу зі злочинністю, та з 01.06.2004 року по 01.09.2005 року на посаді завідуючого кафедри нагляду за додержанням законів органами, що ведуть боротьбу зі злочинністю, підтверджено записами у трудовій книжці, наказами про нагородження та наказами про присвоєння чергових класних рангів. Під час розгляду справи судом також встановлено, що громадянин К. з 02.08.1980 року по 02.05.1989 року працював в органах прокуратури на посадах помічника прокурора та заступника прокурора району.

1)    Чи має право К. на пенсію відповідно до Закону України «Про прокуратуру»?

2)    Чи зараховується період роботи громадянина К. на посадах і Інституті підвищення кваліфікації Генеральної прокуратури України до стажу роботи на посадах прокурорів та слідчих?

3)    Як повинен вирішити справу суд?

 

Задача № 15

 

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Г. у 2010 році подав заяву про дострокове припинення його повноважень у зв’язку з обранням його народним депутатом України. Відповідна заява у встановленому порядку була задоволена. При цьому Г. було попереджено про те, що він продовжуватиме здійснювати свої повноваження до складання присяги новообраним Уповноваженим. Через 6 місяців, досягнувши пенсійного віку, Г. вирішив звернутись за призначенням пенсії. Така йому була призначена в порядку, визначеному ЗУ «Про статус народного депутата України», в розмірі 100% його місячної заробітної плати. При цьому доплати та надбавки до посадового окладу Г. при визначенні розміру пенсії не врахувались. Вважаючи, що розмір пенсії обчислений невірно, Г. звернувся до юридичної громадської консультації за роз’ясненням. Ознайомившись з фактичними обставинами справи, юрист громадської консультації порадив Г. вимагати обчислення розміру пенсії як з врахуванням його заробітної плати народного депутата, так і заробітної плати, яку він отримував за виконання повноважень Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Також у консультації Г. запевнили у відсутності інших порушень законодавства щодо порядку призначення йому пенсії.

1)    Дайте правовий аналіз юридичної консультації, отриманої Г.

2)    Чи матиме право Г. на призначення пенсії і на яких умовах?

3)    Визначте розмір пенсії, належної громадянину Г.

 

Задача № 16

 

Громадянин С. в 1990 році було визнано інвалідом ІІ групи внаслідок трудового каліцтва, і йому була призначена пенсія по інвалідності. В 2001 році його було обрано сільським головою, і на цій посаді він пропрацював до 2009 року. Після цього 1 рік він працював секретарем сільвиконкому і в 2010 році звернувся за призначенням пенсії по інвалідності як посадовій особі місцевого самоврядування. У районному відділенні Пенсійного фонду йому відмовили у призначенні пенсії як посадовій особі.

1)    Які умови призначення пенсій по інвалідності виборним посадовим особам органів місцевого самоврядування?

2)    Чи правомірні дії Пенсійного фонду?

 

Задача № 17

 

Громадянин Х. після закінчення юридичного факультету ЛНУ імені І.Франка працевлаштувався слідчим районного відділення Служби безпеки України у Львівській області. Пропрацювавши на різних посадах у Службі 11 років, він був обраний народним депутатом України. Після закінчення терміну депутатських повноважень Х. був призначений на посаду секретаря Ради національної безпеки і оборони України, де пропрацював 4 роки. Після цього його обрали Президентом України. В останній рік президентства громадянин Х. відсвяткував свій 62-й день народження.

1)    Чи матиме право Х. на призначення пенсії і на яких умовах?

2)    Робота на якій посаді передбачає отримання найбільшого розміру пенсії для громадянина Х.?

3)    Який вид спеціального пенсійного забезпечення можна порадити обрати громадянину Х.?




НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: