перейти на сайт>>

Задачі з права, ХНУ ФДН

ID роботи: 9710
Тип роботи:
Об'єм: 5 стор.
Вартiсть: 40 грн.


Змiст:

Вартість однієї задачі - 10 грн.

Задача 2

Миронов систематично пропиває свою зарплату, не приймає участі в загальних сімейних витратах, продає свої речі, не приймає участі у вихованні дітей. Дружина Миронова звернулась до суду з проханням про обмеження дієздатності свого чоловіка й представленні їй права отримання його заробітної плати й розповсюдження нею. Суд в позові дружини Миронова відмовив на тій підставі, що всі члени сім'ї мають високі заробітки й максимальні пенсії й зловживання Миронова спиртними напоями не ставить сім'ю в важке матеріальне становище.

Чи є підстави для оскарження рішення суду? Як повинна бути вирішена справа?

 

Задача 77

К. пред'явила позов до С. про встановлення батьківства та про стягнення аліментів. Суд встановив, що сторони жили спільно в будинку відповідача на протязі кількох років. Вони вели спільне господарство, між сусідами га друзями вважались подружжям. Однак, після народження дочки С. різко поміняв своє відношення до К. й категорично відмовився від свого батьківства.

Які обставини повинен встановити суд? Яке рішення може бути винесено, якщо С. так і не представить ніяких переконливих заперечень?

 

Задача 6

Переконавшись в неможливості продовжувати спільне життя подружжя Петренко вирішили розірвати шлюб і дружина звернулась до суду з позовом про розвід. В позовній заяві вона просила провести також розділ майна, набутого під час шлюбу, виділивши їй половину його, в тому числі вкладу в ощадній касі, що був внесений на ім'я чоловіка та дитячі речі. В засіданні суду Петренко, не заперечуючи проти розводу, просив суд дещо змінити його частку майна, так як він отримував заробітну плату, що в півтора рази перевищує зарплату дружини, що моторолер був придбаний на отриману ним премію, а вклад в ощадкасі, оскільки гроші вносились ним особисто, розподілу не підлягає. Він просив також виділити йому книги по металургії, так як є інженером-металургом.

Як проводиться розділ майна, що складає спільну власність? Яке рішення належить прийняти суду?

 

 

Задача 66

Буров і Карпов мали право спільної власності – двоповерховий будинок. По письмовій домовленості між ними: перший поверх (цегляний) займав Буров, а другий (дерев'яний) – Карпов. Від удару блискавки виникла пожежа і дах будинку та другий поверх згоріли. Карпов поставив вимогу, щоб Буров звільнив для нього 2 кімнати з п'яти на першому поверсі і запропонував витратити страхове відшкодування на поновлення даху. Буров відмовився від цього і заявив, що Карпов може один отримати страхове відшкодування за частину будинку, що згоріла, яка знаходилась в його володінні, але немає ніякого права на частину будинку, що займає Буров.

Ким і як повинен бути вирішений цей конфлікт? Що таке спільна власність? Які права суб'єктів спільної власності?



Висновок:

Виконуємо на замовлення будь-які розрахункові чи теоретичні контрольні, курсові та дипломні роботи для студентів Хмельницького Національного Університету (у т.ч. для дистанційної форми навчання). Гарантуємо супровід до заліку) Працюємо з 2004 року. Тел.: 050-102-29-21  natvik78@yandex.ru


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: