перейти на сайт>>

Закони управління, що діють у сфері мотивації персоналу

ID роботи: 2567
Тип роботи:
Об'єм: 47 стор.
Вартiсть: 90 грн.


Змiст:

Вступ
1. Теоретичні аспекти оплати та мотивації працівників підприємства
1.1. Основні теорії мотивації трудової діяльності
1.2. Закони мотивації Мак-Ґреґора, Ґерцберґа і Маслоу
2. Дослідження механізму мотивації персоналу на пнвп «спецпромавтоматика»
2.1. Загальна характеристика ПНВП «Спецпромавтоматика»
2.3 Аналіз системи мотивації ПНВП «Спецпромавтоматика»
3. Створення системи мотивації персоналу підприємства
3.1. Матеріальне стимулювання співробітників на ПНВП «Спецпромавтоматика»
3.2. Використання нематеріальних методів мотивації персоналу
Висновки
Перелік використаних джерел



Висновок:

Для освоювання нових ринків збуту кондитерських виробів необхідно залучати в компанію висококваліфікованих фахівців як українських так і з інших країн з досвідом роботи і молодих фахівців. Вже в багатьох українських компаніях займаються розробкою і упровадженням різних систем мотивації персоналу.

Як відомо, існує дві системи стимулювання праці: матеріального стимулювання і морального стимулювання.

Система морального і матеріального стимулювання праці на підприємствах припускає комплекс мір, спрямованих на підвищення трудової активності працюючих і як наслідок підвищення ефективності праці, його якості.

Система матеріального стимулювання включає оплату праці, соціальні виплати і пільги, системи участі в прибутках.

Необхідно збільшувати заробітну плату на суму, яка складається від 15-20 до 40-50% окладу робітника. Висока мотивація від збільшення заробітної плати є у молодих фахівців, яким необхідно вирішити важливі задачі в житті: організувати сім‘ю, купити квартиру, створити умови для народження дитини. Також висока мотивація від збільшення заробітної плати існує у керівників, в роботі яких є вираження відповідальності і перенапруги, і заробітна плата виступає в якості фактора, компенсуючого високі затрати часу і здоров’я.

Таким чином, заробітна плата повинна складатись як мінімум з трьох частин: мінімальной, але стабільною, преміальних по результатам праці і грошової суми, відображаючій опит и стаж робітника. [32]

Система морального стимулювання включає гарантії зайнятості, надання можливість підвищення кваліфікації, посадове просування працівника, надання визначеної самостійності у виконанні покладених функцій або виробничих завдань, змістовну роботу, участь у прийнятті рішень на більш високих ступінях керування.

Системи мотивації і стимулювання праці використовуються як інструмент у визначенні поводження працівників на виробництві, його ціннісних установок, в остаточному підсумку для добору працівників по особистісних характеристиках.

Зв'язок мотивації і стимулювання праці відіграє виняткову роль у залученні, мотивуванні і збереженні на підприємстві робочої сили.

Ефективна система оплати і стимулювання праці підвищує продуктивність працівників, направляє їхньої діяльність в інтересах підприємства, що підвищує ефективність використання людських ресурсів. Економічна ефективність діяльності людини багато в чому визначена цілями, що ними переслідуються, у їхній основі - потреби, інтереси і стимули суб'єктів праці.

У сучасній практиці управління персоналом прийнято говорити не стільки про стимулювання, скільки про розробку і використання різних програм визнання і винагороди персоналу. При цьому іноді винагорода включається в програми визнання в якості найважливішої складової, але частіше розходження між винагородою і визнанням бачать у тім, що винагороди бувають, як правило, грошові, а визнання – це явище, що не має грошового вираження.

У сучасних умовах, у міру росту рівня освіти і життєвого рівня працівників, зростає значення внутрішньої винагороди і використання різних програм визнання, безумовно, у сполученні з відповідною грошовою винагородою.

У числі найбільш розповсюджених форм визнання окремої особистості можна назвати наступні: професійно-кваліфікаційне просування (просування по службі); розташування, розміри і внутрішнє планування кабінету; поїздки на підприємства замовника; засідання, на яких відзначається діяльність працівника; нагороди, коштовні подарунки від організації; спеціально відведені місця для стоянки машин; щорічні конференції, на яких відзначаються заслуги співробітника; спеціальні статті, що поміщаються в пресі; замітки на дошці оголошень; фотографії співробітника на плакатах, стендах; спеціальні завдання; почесні значки, що вручаються в присутності колег співробітника; оголошення подяки; напрямок на конференції, стажування.

Дуже важливі з погляду стимулювання працівників до підвищення активності, до залучення персоналу в процес поліпшення діяльності різні форми особистого визнання з боку безпосереднього керівника, що підсилюють роль управлінського персоналу в забезпеченні якості.

Найбільш загальноприйнятими формами особистого визнання заслуг працівників з боку начальства є:

вираження подяки за добре виконану роботу відразу ж після її завершення;

лист, спрямований на будинок співробітникові керівником, з вираженням подяки за конкретний внесок цього співробітника в успішну діяльність організації;

вираження відносини в писемній формі в довідках або звітах, підготовлених співробітниками, із вдячністю за їхній зміст або форму викладу.

Всі ці критерії складають програму морального і матеріального заохочення персоналу на підприємстві.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: