перейти на сайт>>

Засоби створення характеристики персонажів у творах Є. Гуцала

ID роботи: 2232
Тип роботи:
Об'єм: 31 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

Вступ
1. Грані творчості є. Гуцала
1.1. Художній світ Є. Гуцала
1.2. Особливості зображення персонажів у творах Є. Гуцала
2. Засоби створення характеристики персонажів у творах є. Гуцала
2.1. Моделюванні характеру героїв оповідань Є. Гуцала
2.2. Особливості відтворення психології характерів у прозі та Є. Гуцала
2.3. Фразеологічні засоби зображення персонажів у романі Є. Гуцала «Позичений чоловік»
Висновок
Список літератури



Висновок:

На долю Є. Гуцала випала безпосередня участь в соціально-історичних катаклізмах ХХ століття. Талант письменника формувався у складний суспільно-політичний час хрущовської відлиги, маланчуківсько-сусловських репресій, брежнєвської стагнації. Це був період інтенсивної активізації літературного життя, визначальним для якого стали на художньому рівні поглиблення орієнтації на кращі здобутки мистецької Європи та різка диференціація на рівні ідейно-тематичному.
Новелістика Є. Гуцала характеризується стремлінням вийти за межі звичних сюжетів і конфліктів, традиційних героїв та образів, усталених форм, пошуками нових художніх вирішень і стилістичних засобів. Ключ розгадки правильного тлумачення її - у специфіці побудови художнього світу Є. Гуцала, який потребує відповідного підходу і критичного інструментарію.
Аналітичне дослідження малої прози Є. Гуцала та його попередників дає можливість твердити, що вона прислужилася розширенню інтелектуальних обріїв, європеїзації рідної літератури через поглиблення психологізму та введення скомплікованих жанрів. Зв’язок Є. Гуцала з літературною традицією та її збагаченням простежується у розмаїтті новелістичних форм (етюд, фрагмент, образок, новела-пейзаж, новела-пісня, новела-портрет та ін.), важливою ознакою яких є ритм і мова, структура і внутрішні зв’язки, психологічне вивчення ситуацій і героїв; у проблематиці (соціальній, етичній, філософській), у відстоюванні духовних цінностей, критичному погляді на сучасність, запереченні бездуховності, засилля міщанства та ілюзій.
В живописному художньому світі Є. Гуцала гучно б’ється пульс життя, рухається в драматичних конфліктах бурхливий потік людських доль і характерів, відтворена напруга пошуків думки, зіткнення пристрастей і емоцій. Це органічне поєднання істини з високим гуманізмом і з прекрасним розкривається в багатьох аспектах, але насамперед – у майстерності художнього втілення людини, її долі.
Позиція художника піддається вичерпному тлумаченню лиш у тому випадку, коли приймаються до уваги всі типи повістування і всі стильові прошарки: ліричні, лірико-філософські, відверто саркастичні і підкреслено співчуваючі, вся гама фарб і відтінків живописання. Художній світ Є. Гуцала - модель і віддзеркалення світу реального. Високі зразки мужності, стійкості, душевної чуйності гуцалівських героїв - утвердження людини, народженої для вічності.
Цю вічність Є. Гуцало відчував своїм чистим серцем, творчим генієм і прозрівав майбутнє, освітлене живим символом свого найглибшого сподівання, бо за взірець мав завше вищий ідеал, до якого йшов усе своє життя.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: