перейти на сайт>>

Застосування норм права

ID роботи: 571
Тип роботи:
Об'єм: 25 стор.
Вартiсть: 50 грн.


Змiст:

Вступ
1. Поняття й основні вимоги до правових норм
1.1. Поняття та основні риси застосування юридичних норм
1.2. Поняття і ознаки акта застосування норм права
1.3. Загальні вимоги правильного застосування правових норм
2. Характеристика стадій та ознак застосування правових норм
2.1. Основні стадії застосування правових норм
2.2. Поняття і ознаки правозастосування
3. Застосування права і його відмінність від інших форм реалізації норм права
Висновок
Використана література



Висновок:

У результаті проведеного в даній роботі дослідження можна зробити висновок про те, що за допомогою реалізації права досягається той результат, до якого законодавець прагне і який, на його думку, повинен привести до корисної мети.

Ознайомившись із формами реалізації законодавчої волі, ми можемо зробити висновок про те, у практичному відношенні їхня класифікація тісно пов'язана з обранням методів забезпечення нормального процесу реалізації правових норм і досягнення необхідних законодавцем результатів.

Успіх або неуспіх перекладу нормативних вимог права у реальне поводження зв'язаний в остаточному підсумку зі створенням належної бази, науково-технічним і ресурсним забезпеченням сприятливого морально-політичного клімату, організаційними мірами й т.п., чого так не вистачає нашій країні. Разом із тим велике значення має суб'єктивна сторона процесу здійснення права й кошти прямого впливу на волю й свідомість людей. Необхідно зробити висновок про те, що якщо люди рішуче відмовляються коритися пред'явленій вимозі, то останнє ніколи не буде здійснено в їхній поведінці. У зв'язку із цим держава використовує ряд методів для того, щоб сформувати в громадян, посадових осіб і колективних суб'єктів права потребу, бажання або необхідність зробити передбачені в нормах права дії.

Історія знає дві основні можливості спонукати людей до реалізації державних велінь - це обіцянка нагороди й погроза фізичним примусом або позбавленням яких-небудь благ. Іншими словами - це всім добре відомі методи батога й пряника. При такій умові глобальна перспектива складається в поступовому відпаданні необхідності спеціалізованого державного примусу. Саме втримування права спричиняє добровільну покору з боку переважної більшості громадян.

У результаті всього вищевикладеного ми можемо зробити висновок про значимість процесу реалізації правових приписань у житті держави й суспільства в цілому.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: