перейти на сайт>>

Звіт з практики

ID роботи: 485
Тип роботи:
Об'єм: 44 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Вступ
Розділ 1. Організація господарчої діяльності підприємства, характеристика його структурних підрозділів
Розділ 2. Аналіз діяльності підприємства
2.1. Організація господарчої діяльності підприємства і характеристика його структурних підрозділів
2.2. Організація виробничої діяльності підприємства
2.3. Організація зовнішньоекономічної діяльності підприємства
2.4. Ознайомлення з організацією планово-економічної роботи на підприємстві
2.5. Вивчення системи основних економічних показників діяльності підприємства
Тема 5 Оцінка показників фінансової стійкості та стабільності
2.6. Ознайомлення з видами договорів
2.7. Аналіз структури та ефективності зовнішньоекономічних операцій
2.8. Ознайомлення з порядком митного оформлення товарів (послуг)
2.9. Аналіз поточних витрат
2.10. Ознайомлення із порядком сплати митних платежів та проведенням розрахунків з бюджетом
2.11. Аналіз виробничої та зовнішньоекономічної діяльності підприємства
2.12. Ціноутворення та показники ефективності роботи підприємства
2.2. Аналіз виробничої та зовнішньоекономічної діяльності підприємства, організації
Розділ 3. Рекомендації з удосконалення управління зовнішньоекономічною діяльністю на підприємстві
Висновок
Список літератури



Висновок:

Процес входження України в систему світогосподарських зв’язків багато в чому залежить від якості прийняття управлінських рішень. Міжнародні ділові операції, як і внутрішні є результатом визначених управлінських дій: прогнозування і планування, організації, мотивації, керівництва, контролю і тд.

Управління зовнішньоекономічною діяльністю — це системний вплив на об’єкт, тобто виробничі структури, фірми, організації, колективи людей з метою забезпечення їх життєздатності, узгодженості в роботі і досягнення кінцевого результату.

В процесі проходження практики:

- розглянуто організаційну характеристику досліджувального підприємства;

- проведений аналіз зовнішнього та внутрішнього середовища;

- досліджені основні фінансово-економічні показники господарської діяльності ПП „ВКК „Алтан”;

- розглянута структура управління ЗЕД

Зовнішньоекономічною діяльністю на підприємстві займається відділ ЗЕД, організація якої забезпечується такими каналами інформаційного зв’язку як: положення про відділ ЗЕЗД та посадовими інструкціями начальника, інженера та економіста відділу.

Відділ ЗЕЗД добре забезпечений технічними засобами управління (комп’ютерною технікою та засобами зв’язку). Недоліком є застарілі комп’ютерні монітори, які не мають захисного екрану і погано впливають на зір, що призводить до його втоми. А це в свою чергу знижує продуктивність праці персоналу відділу ЗЕД.

Аналіз структури управління ЗЕД вказує на її не досконалість ні в чисельному складі ні в професійному. Три працівники відділу (начальник, інженер та економіст) – це дуже мало для забезпечення експорту та збуту продукції на внутрішньому ринку з погляду на їх величину (обсяг збуту - 278 тис.тонн в тому числі експорт – 138,2), тобто експорт займає половину загального збуту концентрату. Також не забезпечується професійність комерційно-збутової діяльності, відсутність спеціалістів з маркетингу, організації торгівлі та реклами.

Отже, звернімо увагу на три ключові моменти. По-перше, менеджмент ЗЕД є визначеним процесом, що, насамперед, включає вивчення і проектування елементів міжнародного середовища: закордонних партнерів, рівня цін, митних правил, міжнародних норм і звичаїв та ін. У цій частині акцент робиться не тільки на аналіз та оцінку майбутніх міжнародних операцій, але і на проектування взаємовідносин з урахуванням визначених процедур. Цей елемент менеджменту становить майже половину чинників успіху у міжнародному бізнесі.

По-друге, необхідно домагатися ефективної взаємодії не тільки між працівниками зовнішньоекономічних підрозділів, але і між усіма службами підприємства, що і визначає успіх на міжнародних ринках. Тому менеджмент ЗЕД, безумовно, включає і зусилля інших працівників у просуванні товарів на зовнішні ринки. Наприклад. Начальник відділу технічного контролю, організовуючи систему перевірки експортного товару на предмет відповідності умовам зовнішньоторговельного контракту, є важливою ланкою функції контролю в управлінні ЗЕД.

По-третє, потрібно наголосити на продуктивному досягненні всією організацією обраних зовнішньоекономічних цілей. Це значить, що критерієм якості менеджменту ЗЕД є не тільки успіх сам по собі (досягнення цілей), але й ціна цього успіху (витрати ресурсів, продуктивність).


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: