перейти на сайт>>

Зміни англійської мови в засобах масової інформації 21 століття

ID роботи: 5598
Тип роботи:
Об'єм: 25 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Вступ

1. Нові явища в граматичній будові англійської мови хх століття

1.1.        Специфіка мови засобів масової комунікації на сучасному етапі

1.2. Загальна характеристика  лексика сучасних англомовних засобів масової інформації

Розділ 2. Характеристика мовних змін в англійських мас-медіа на початку ХХІ ст.

2.1. Лінгвістичні особливості сучасного англомовного медіатексту

2.2. Ігрові новотвори в сучасних англомовних ЗМІ

Висновок

Література



Висновок:

Зміна життєвих пріоритетів, на які впливають політичні та економічні чинники, а також основні напрямки розвитку держави на сучасному етапі знаходять своє відображення у мові. Особливо ця тенденція проявляється в ЗМІ, де відображається ставлення суспільства до соціально-економічних і політичних перетворень у повному обсязі.

Глобалізаійні процеси охопили всі сфери життєдіяльності людини і стали новою реалією на межі століть. У першу чергу, це стосується держав, які мали власні моделі розвитку і були повністю відокремлені від європейської спільноти. Значні перетворення у політичному, економічному, культурному житті країни призводять до змін у мовній політиці, що веде до поповнення лексичної системи мови новими одиницями, які запозичуються разом із новими явищами та поняттями.

Проведений аналіз показав, що лексика англомовних ЗМІ включає спеціальну термінологію, загальнорозмовну лексику, професійний жаргон, характеризується близькістю до загальнорозмовної мови та є невід'ємним компонентом культурної компетентності.

Сама сфера людської діяльності, пов'язана зі ЗМІ, з'явилася порівняно недавно, що дозволило на широкому мовному матеріалі простежити шляхи становлення мови професійного спілкування ЗМІ. Дослідження показало, що на різних етапах номінативні процеси йдуть по тих напрямках, які знаходяться в ядрі мовної системи на даний період. Все це дозволяє припустити, що тенденції, притаманні професійній лексиці англомовних ЗМІ, є характерними для розвитку сучасної англійської мови в цілому.

Матеріал, представлений вище, дає можливість зробити певні висновки. Так, людина ХХІ століття відчуває вплив інформаційних технологій, що робить її не тільки споглядачем, але й фігурантом нестримного процесу змін, розвитку та розширення економічних, політичних, соціальних та освітньо-культурних зв’язків між представниками різних культур.

За таких умов відчувається потреба в інформаційному матеріалі, який би використовувався як засіб міжнародного спілкування та співпраці. Саме таким і є англомовний друкований текст новин, робота з яким передбачає вивчення мови як динамічної системи, що, будучи підпорядкованою певним закономірностям та своїй внутрішній логіці, занурюється в потенційну модифікацію всіх її ресурсів, реагує на лінгвокультурні вимоги сучасності.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: