перейти на сайт>>

Значення реклами у сучасному суспільстві

ID роботи: 1239
Тип роботи:
Об'єм: 30 стор.
Вартiсть: 40 грн.


Змiст:

Вступ
1. Види та роль реклами
1.1. Поняття реклами та її основні види
1.2. Еволюція та основні концепції реклами
2. Сучасний стан та тенденції розвитку рекламного ринку
2.1. Тенденції розвитку реклами на сучасному етапі
2.2. Сучасна соціальна реклама: проблеми відповідальності та етики
3. Соціальний контекст маніпуляційного впливу реклами
3.1. Психологічні аспекти сприйняття реклами
2.2. Вплив реклами на свідомість людини
Висновок
Використані джерела



Висновок:

Через той величезний вплив, який має нині реклама на людей, вона може бути й небезпечною. Тому було створено міжнародну правову базу рекламної діяльності, яка має гарантувати благопристойність, чесність і правдивість реклами. Міжнародний кодекс рекламної практики зобов'язує робити рекламу з почуттям відповідальності перед суспільством на принципах добросовісної конкуренції, що властива комерції цивілізованих країн, а також не підривати громадської довіри до реклами.
В Україні тільки-но починає розвиватися рекламний бізнес. Це зв'язано з тим, що Україна як самостійна країна також лише почала процес становлення. Початком розвитку рекламного бізнесу в Україні можна вважати прийняття у 1996 році закону «Про рекламу».
Вважається, що найбільш ефективна реклама – це непомітна реклама. Коли про того чи іншого виробника пишуть статті незалежні аналітики, коли участь у дорогих виставках говорить про стабільність позицій, коли партнери отримують звіти про результати діяльності компанії, клієнти починають пишатись тим, що співпрацюють з цим виробником, а його ім’я залишається в історії [2]. Така реклама дійсно є не тільки непомітною, але й ненав’язливою, що є важливим при укладанні рекламного тексту. Адже, велика група споживачів є негативно, а інколи навіть ворожо налаштованими по відношенню до реклами, що відкрито оточує їх з усіх боків – споживач стикається з рекламою усюди: коли дивиться телевізор, коли слухає радіо, коли прямує на роботу або навчання. Таке негативне ставлення частіше за все має своїм підґрунтям небажання бути чимось або кимось керованим у своїх діях.
Дослідники наголошують, що певні категорії людей ставляться до реклами по-різному, тому ще це обумовлено вихованням, освітою, середовищем проживання, але, те, що є найбільш важливим – це різні психологічні типи [9]. Наприклад, можна говорити про існування таких типів як інтроверт та екстраверт, які сприймають навколишній світ по-різному, а отже по-різному будуть сприймати і рекламу.
Природним є те, що реклама запозичує методи впливу на людину задля підвищення ефективності. Такі методи допомагають продумувати рекламу, а саме продумана реклама сприяє швидкому прояву імпульсу „купити” у споживача. Отже реклама сприяє виникненню трансу в покупців, прояву імпульсу покупця [3].
Науковці зазначають, що всі науки важливі, але для рекламіста, перш за все, важлива психологія. Саме вона дає основні параметри для розробки рекламних концепцій. А мистецтво повинно вбирати ці обґрунтовані концепції в можливі талановиті форми. Мистецтво повинно перекласти складні психологічні розрахунки на свою привабливу й усім зрозумілу мову [цит. за 3].
Отже в основі будь-яких рекламних технологій лежить маніпулювання поведінкою покупців. В ідеалі реклама є цілеспрямованим інструментом маніпуляцій, що використовує принципи позасвідомої психіки людини. На практиці можна впевнитися, що можливості професійного психологічного програмування дуже великі при вмілому підході до нього. Дія на психологію споживача, як вже було зазначено вище, може бути як відкритою, при повідомленні мети реклами (у цьому випадку можна говорити про комунікативний вплив), так і прихованою від нього (у цьому випадку говоримо про маніпулювання). У другому випадку реклама не сприймається як безпосередня акція, спрямована на афішування товару з розповіддю про його переваги [7]. Реклама впливає на споживачів тим сильніше, чим більше в них внутрішньої відповідності, готовності прийняти нові відомості. Якщо ця готовність відсутня, то споживачі або відмовляються довіряти до джерелу інформації, або просто блокують її, використовуючи більш відповідні джерела. Тотальний вплив реклами на всіх споживачів неможливий, у решті-решт, ці спроби призводять до необґрунтованих витрат


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: