перейти на сайт>>

Значення і основні напрямки покращення умов праці на підприємстві

ID роботи: 8769
Тип роботи:
Об'єм: 64 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1. Теоретичні аспекти дослідження умов праці на сучасному підприємстві

1.1. Поняття належних та безпечних умов праці

1.2. Класифікація умов праці

1.3. Напрямки забезпечення належних умов праці

Розділ 2. Дослідження умов праці в готелі

1.1. Загальна характеристика діяльності готелю «Соборний»

2.2. Основні техніко-економічні показники діяльності підприємства та їх аналіз

2.3. Характеристика умов праці у готелі «Соборний»

Розділ 3. Обґрунтування напрямків поліпшення умов праці на готельному підприємстві «Соборний», м. Запоріжжя

3.1. Рекомендації щодо поліпшення умов праці на готельному підприємстві «Соборний», м. Запоріжжя

3.2. Економічна ефективність впровадження заходів щодо поліпшення умов праці в готелі «Соборний»

3.3. Охорона праці та безпека життєдіяльності на підприємстві

Загальні висновки

Перелік посилань

Додатки

 



Висновок:

Таким чином, у ході роботи над дослідженням були вирішені усі поставлені завдання.

Проведений аналіз показав, що ТОВ «Готельний комплекс «Соборний» є рентабельним та конкурентоспроможним підприємством готельної галузі, що має позитивну динаміку розвитку та стійкий фінансовий стан.

В  результаті проведеного аналізу економічних показників виявлено, що за досліджуваний період на ТОВ «Готельний комплекс «Соборний» відбулося збільшення обсягів наданих послуг, що послужило збільшення всіх показників, що характеризують діяльність організації. Але при цьому, необхідно відзначити, що не всі показники умов праці відповідають нормі, що говорить про негативний вплив їх на організм працівника і його працездатність. Кількість працюючих на кінець звітного періоду – 163 особи, при цьому найбільшу питому вагу у складі працівників  мають жінки у віці 27-35 років.

Організація і поліпшення умов праці на робочому місці є одним з найважливіших резервів продуктивності праці і економічної ефективності виробництва, а також подальшого розвитку самого працюючого людини. У цьому головна прояв соціального і економічного значення організації і поліпшення умов праці.

Для підтримки тривалої працездатності людини велике значення має режим праці та відпочинку. Під раціональним фізіологічно обґрунтованим режимом праці і відпочинку мається на увазі таке чергування періодів роботи з періодом відпочинку, при якому досягається висока ефективність суспільно-корисної діяльності людини, хороший стан здоров’я, високий рівень працездатності і продуктивності праці.

Після встановлення нормального виробничого процесу змінний режим праці та відпочинку робітників стає чинником ритмізації праці, ефективним засобом попередження втоми працюючих.

Серед факторів підвищення ефективності праці особливе місце належить раціональному режиму праці і відпочинку. Важливий вплив на підвищення працездатності дає використання раціонального режиму праці і відпочинку, що проявляється у розробці різних видів графіків виходу на роботу.

У межах підприємства необхідно переглянути організацію праці з допомогою правильного розміщення працівників у виробництві на основі раціонального поділу праці і сполучення професій.

Було оцінено економічну ефективність впровадження заходів щодо поліпшення умов праці в готелі «Соборний». Важливим фактором удосконалення умов праці є наявність чітких посадових інструкцій.

Ефективність системи мотивації праці в досліджуваному ТОВ «Готельний комплекс «Соборний» повинна полягати в тому, що вона:

- дозволить підвищити зацікавленість працівників у результатах своєї праці й максимально використовувати свій досвід і знання, підвищити авторитет серед колег і пацієнтів;

- за рахунок впровадження різновидів системи контролю якості сприяти більш глибокому аналізу процесу й експертної оцінки кінцевих результатів праці;

- дозволити визначити роль і місце експертів в особі керівників всіх рівнів управління.

Слід зазначити, що запропоновані рекомендації щодо впровадження конусної системи оплати праці персоналу принесли позитивні результати для нашого підприємства - ТОВ «Готельний комплекс «Соборний».

У результаті проведеного аналізу система управління охороною праці ТОВ «Готельний комплекс «Соборний» створена відповідно до законодавчих вимог і ефективно функціонує, підтримуючи стан охорони праці та безпеки життєдіяльності на високому рівні.

Як показало проведене дослідження, запропоновані рекомендації з покращення умов праці персоналу принесли позитивні результати для ТОВ «Готельний комплекс «Соборний».


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: