перейти на сайт>>

Каламбур как стилистический прием в немецком языке

ID роботи: 2873
Тип роботи:
Об'єм: 43 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

Вступ
Розділ 1. Каламбур як мовний феномен
1.1. Визначення каламбуру і його стилістична характеристика
1.2. Основні класифікації каламбуру
1.3. Інформативні і контекстуальні характеристики каламбуру
Висновок
Роздiл 2. Специфіка стилістичного прийому та німецького молодіжного слогану
2.1. Словотворчість німецької молоді як відображення лінгвістичної свідомості
2.2. Демонстрація каламбуру в німецькому мовному побутовому анекдоті
2.3. Специфіка німецької та російської мовної свідомості на прикладі передачі німецьких прізвиськ
Висновок
Список літератури



Висновок:

Дотепний гумор належить до тих духовних витворів, які ніколи і ніде не старіють. Сміх допомагає жити й боротися, переносити лихо, скрашувати труднощі долі. Веселість – найкраща риса людської сутності, тож і змусити людину сміятися – найблагородніше “насильство”. Посмішка може з’явитися на людському обличчі лише внаслідок чогось – хоча б почутої веселої історії, того ж анекдоту.

У другому розділі розглядаються проблеми соціолінгвістичних передумов, лінгвістичних прийомів утворення деяких мотивів використання каламбуру, як одного з результатів «мовної гри». Німецькі каламбури розглядаються в їх ставленні до феноменам молодіжної субкультури і соціальної активності молодих людей в сучасній Німеччині.

Лінгвістичний аспект зосереджений на описі способів збагачення словника сучасної німецької мови. Соціолінгвістичний аспект зосереджений на перспективі створення соціолінгвістичного портрет типового представника соціокультурної групи сучасної німецької молоді.

Щодо побутових анекдотів, то вони відіграють важливу роль у творенні каламбурів, в тому числі сприяють появі гумористичного ефекту. А каламбури (взагалі й зокрема ті, що виникають на базі омонімів) часто використовуються при створенні анекдотів.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: