перейти на сайт>>

Колективний договір і колективні угоди за законодавством України

ID роботи: 3230
Тип роботи:
Об'єм: 37 стор.
Вартiсть: 50 грн.


Змiст:

Вступ
1. Загальна характеристика та зміст колективного договору за законодавством україни
1.1. Поняття і сторони колективного договору
1.2. Зміст колективного договору
2. Колективні угоди: поняття і сторони
3. Порядок укладення колективного договору, угоди
3.1. Колективні переговори та укладення колективного договору, угоди
3.2. Порядок укладення колективного договору і його зміст
Висновки
Література
Додаток



Висновок:

Правові засади розробки, укладання та виконання колективних договорів визначає Закон № 3356. Ним не передбачено норми обов’язковості укладання колективних договорів. Колективний договір укладається на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності та господарювання, які використовують найману працю і мають права юридичної особи (ст. 2 Закону № 3356).
Отже, рішення про укладання колективного договору приймається лише за бажанням однієї зі сторін соціального партнерства в Україні: власником (уповноваженим ним органом) та трудовим колективом підприємства (профспілкою підприємства; представницьким органом трудового колективу).
Колективні переговори є обов’язковими, якщо цього вимагає хоча б одна сторона колективних трудових відносин. Ухилення від колективних переговорів тягне за собою відповідальність, встановлену законом.
У чинному законодавстві немає норми, яка передбачає відповідальність за відсутність колективного договору. Але законодавством передбачена адміністративна та дисциплінарна відповідальність за певні протиправні дії (протиправну бездіяльність), які спрямовані на порушення норм законів про колективні договори та угоди. Порядок і строки накладання штрафів передбачені Законом № 3356 та деякими іншими нормативними актами. Справи із цих питань розглядаються судом за поданням відповідних комісій, однієї зі сторін колективного договору чи угоди або з ініціативи прокурора.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: