перейти на сайт>>

Динаміка і структура кольорової металургії Європейського регіону

ID роботи: 4043
Тип роботи:
Об'єм: 38 стор.
Вартiсть: 90 грн.


Змiст:

Вступ

1. Кольорова металургія Європейського регіону: загальна характеристика та особливості формування

1.1.  Металургія кольорових металів та її роль у світовій економіці

1.2. Історичні аспекти формування кольорової металургії Європи

2. сучасний стан, особливості галузевого розміщення та територіальної структури кольорової металургії Європейського регіону

2.1. Територіальне розміщення галузей кольорової металургії у Європейському регіоні

2.2. Галузева структура кольорової металургії Європейського регіону

2.3. Тенденції розвитку галузей кольорової металургії Європейського регіону

3. Актуальні проблеми розвитку і територіальної організації кольорової металургії Європейського регіону та напрямки їх вирішення

3.1. Розвиток кольорової металургії та екологічні проблеми

3.2. Перспективи розвитку кольорової металургії

Висновок

Використана література



Висновок:

Сучасна кольорова металургія має два головні види продукції: це випуск первинного і випуск вторинного металу. Перший виробляється з руд, що добуваються гірської промисловістю, а другий за рахунок переплавлення брухту кольорових металів. Причому роль вторинного металу весь час збільшується в міру накопичення запасів використаних виробів. На початку 90-х рр.. в середньому в розвинених країнах з брухту вироблялося 25-30% міді і алюмінію, до 40-50% свинцю.

 За обсягом виробництва кольорові метали помітно різняться. За масовим металам, наприклад, алюмінію - річна величина виплавки у світі становить близько 12-15 млн т первинного алюмінію і 6-7 млн т вторинного металу; таким чином, всього в залежності від кон’юнктури - 19-22 млн т «білого» металу. За міді (другому за важливістю кольоровому металу) цифри значно скромніші - 10 млн т.

У даний час успішно розвиваються  галузі кольорової металургії у країнах Європейського регіону: виплавка алюмінію — у Франції, Італії, Греції, Норвегії, Швейцарії, ФРН, Австрії; виплавка міді — у ФРН, Франції, Великобританії, Італії, Бельгії.

Ведучий кольоровий метал в сучасному світі - алюміній. Зважаючи на складну технології виробництва різні стадії розміщені в різних країнах і дуже часто не збігаються з видобутком сировини, а орієнтуються на дешеву електроенергію. частина заводів з виплавки первинного алюмінію.

Ще менше виробництво цинку, свинцю, але і їх виплавка сягає мільйонів тонн. Зовсім інша картина у виробництві «середньомасштабних» металів - нікелю, олова, магнію: масштаби їхнього виробництва коливаються від 100 тис. до 500 тис. т. І, нарешті, існує група рідкісних металів, де величини видобутку коливаються від 10 тис. т, як у виробництві вольфраму і молібдену, до декількох десятків тонн (германій). Золото - далеко не самий рідкий з нині видобуваються металів; загальний видобуток його оцінюється цифрами близько 25-30 тис. т, хоча і різко відрізняється по роках.

Кольорова металургія є галуззю спеціалізації в більшості країн регіону: виплавляють важкі метали та алюміній. Територіальна структура галузей важких металів орієнтується на сировинну базу, алюмінію - на дешеву електроенергію. Виробництво алюмінію є провідною галуззю кольорової металургії в Угорщині та на території Динарського нагір'я (Хорватія та Боснія і Герцеговина), де запаси бокситів поєднуються з запасами гідроресурсів. Мідна промисловість найбільш розвинута в Польщі, яка експортує рафіновану мідь, а також у Сербії, Болгарії, Албанії. Свинцево-цинкова - дістала розвиток у Сербії, Македонії, Словенії, Болгарії, Румунії.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: