перейти на сайт>>

Конкурентоспроможність ринку рекреаційних послуг в ОАЕ

ID роботи: 9301
Тип роботи:
Об'єм: 33 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1. Міжнародний ринок рекреаційних послуг як обєкт дослідження

1.1. Поняття та ознаки рекреаційних послуг

1.2. Класифікація рекреаційних послуг

Розділ 2. Оцінювання конкурентоспроможності ринку рекреаційних послуг ОАЕ

2.1. Дослідження сучасного стану розвитку рекреаційних послуг в ОАЕ

2.2. Визначення кількісного впливу основних факторів на рекреаційний попит

Розділ 3. Проблеми та перспективи розвитку ринку рекреаційних послуг в ОАЕ

3.1. Проблеми надання рекреаційних послуг в ОАЕ

3.2. Шляхи підвищення рекреаційної привабливості ОАЕ  на міжнародному ринку

Висновки

Список використаної літератури

Додатки



Висновок:

Отже, рекреаційні послуги – послуги, пов’язані з проведенням відпочинку, зміцненням здоров’я, використанням вільного часу.

Рекреаційні послуги є спеціально організованою програмою діяльності та обслуговування, яка реалізується на ринку послуг як самостійний продукт. Доцільно зазначити, що значення рекреації зростає через негативні наслідки науково-технічного прогресу, погіршення природного середовища та урбанізацію. А тому сучасні умови життєдіяльності суспільства вимагають суттєвого підвищення значення рекреаційних послуг шляхом забезпечення належних умов екологічно безпечної життєдіяльності людини при одночасному гарантуванні високих стандартів рівня якості життя.

Проведене оцінювання конкурентоспроможності ринку рекреаційних послуг ОАЕ показало, що на більшій частині території ОАЕ природно-кліматичні умови спочатку не сприяли розвитку рекреаційного бізнесу, але багатомільярдні капіталовкладення в розвиток інфраструктури призвели до того, що курорти ОАЕ стали одними з найбільш популярних серед туристів з усього світу.

Також ОАЕ вважається негласною столицею пляжного і шопінг-туризму в регіоні.

Сьогодні Емірати активно розвивають різні види рекреаційних послуг у сфері організації  пляжного, круїзного, сімейного, культурного, пригодницького відпочинку, пропонуючи розміщення в тематичних готелях і курортах, відкриваючи нові медичні центри та «містечка здоров’я», розробляючи спеціальні екскурсійні програми. Північні емірати Шарджа, Аджман і Рас аль Хайма, використовуючи свої природні багатства, роблять акцент на такі перспективні напрямки, як екологічний, оздоровчий і пригодницький туризм, чудові етнографічні курорти пропонують Абу-Дабі і Рас аль Хайма.

Спеціалісти прогнозують, що турпотік в ОАЕ в середньому зростає на 5,3% щорічно, а готельний фонд Дубая і Абу-Дабі збільшиться до 2025 р. до 125 тисяч номерів. Причому основу ринку гостинності складуть туристи з країн Європи, Азії і Близького Сходу.

Отже, природно-кліматичні та історичні умови створили в ОАЕ потужну ресурсну базу для розвитку рекреаційної сфери. Відповідно, розбудова рекреаційної інфраструктури покликана сприяти орієнтації економіки країни на зростання доданої вартості сфери послуг, підґрунтям якої є ефективне використання наявного на регіональному рівні ресурсного потенціалу. Рекреаційна діяльність як на загальнодержавному так і на локальному рівнях, сприяє підвищенню зайнятості населення, розвитку ринкових відносин, міжнародному співробітництву залученню громадян до пізнання багатої природної та історико-культурної спадщини краю, збереженню екологічної рівноваги. Під час вивчення ринву рекреаційних послуг належної уваги заслуговують особливості попиту на рекреаційні послуги, який формується, виходячи із функцій, які виконує рекреація, але шкала вагомості кожної з функцій є індивідуальною для кожної особи. Кожен рекреант обирає бажаний набір запропонованих послуг, відмінність полягає лише у типі послуг (відпочинок, подорожі, спортивно-оздоровча діяльність, лікувальна діяльність), тривалості та місці надання і споживання, що залежить від платоспроможності та наявності вільного часу.

А тому ефективна державна та регіональна політика із надання якісних рекреаційних послуг є важливим чинником стабільного й динамічного збільшення надходжень до бюджетів різних рівнів, істотного позитивного впливу на стан справ у багатьох галузях економіки (транспорт, торгівля, зв’язок, будівництво, сільське господарство тощо) і потребує переходу рекреаційної сфери до самофінансування, самоуправління та саморозвитку.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: