перейти на сайт>>

Контрольна з сімейного права, варіант 9

ID роботи: 7650
Тип роботи:
Об'єм: 17 стор.
Вартiсть: 50 грн.


Змiст:

Теоретичні завдання

1. Право спільної сумісної власності подружжя

2. Порядок встановлення опіки та піклування над дітьми

Практичні завдання

Задача 1

При розгляді судом позову Е. Бобкової до колишнього чоловіка про поділ сумісного майна останній не погодився з вимогою дружини про поділ у рівних частках одержаної ним премії за наукове відкриття. На думку А. Бобкова, ця премія є його особистим майном і не може підлягати поділу. Проте Бобкова в обґрунтування своєї вимоги заявила, що успіхи її чоловіка в науковій діяльності були нероздільно пов’язані з турботою та увагою, якими вона оточувала чоловіка в період шлюбу.

Питання:

Яке рішення повинен ухвалити суд за позовом Бобкової? До якого майна подружжя (спільного або роздільного ) належать нагороди, заохочення кожного з подружжя за успіхи в трудовій, науковій, суспільній та іншій діяльності?

Задача 2

У 2003 р. після смерті матері дворічний Сашко Новосельцев був переданий під опіку дідові по лінії матері, оскільки батько жив в іншому місті, одразу після смерті дружини повторно одружився й узяти дитину в нову сім’ю не бажав. Повернувшись через три роки в місто, де проживав Сашко з дідом-опікуном, батько подав до суду позов про повернення йому сина. Він стверджував, що любить його, а відмовився узяти Сашка в нову сім’ю за вимогою другої дружини, і згоди на призначення сину опікуна не давав, а крім того, він краще буде виховувати дитину, ніж дід, що не має вищої освіти. Опікун свою відмову повернути дитину батькові мотивував тим, що ним створені всі умови для правильного виховання Сашка, який дуже прив’язаний до нього і зовсім не знає батька, що не виявляв цікавості до долі дитини і навіть не надавав їй матеріальної допомоги з часу створення нової сім’ї.

Питання:

Над якими дітьми, і якою мстою і ким встановлюється опіка? Чи підлягає задоволенню позов батька Сашка Новосельцева? З урахуванням яких обставин суд вирішуватиме суперечку між опікуном і батьком дитини?

Тестові завдання

Тест 1

Розірвання  шлюбу в органах РАЦСА за сумісною заявою подружжя допускається,  

а) Якщо немає дітей і немає майнових суперечок;

б)  Якщо немає дітей, незалежно від наявності майнових суперечок (стаття 106 СК);

в) Якщо немає дітей до 14 років  і немає майнових суперечок.

Тест 2

До  вимог, що випливають із сімейних відносин…

а) позовна давність застосовується відповідно до норм Цивільного кодексу України;

б) позовна давність не застосовується;

в) позовна давність не застосовується, крім випадків, передбачених конкретними нормами Сімейного кодексу України (стаття 20 СК)

Тест 3

Шлюб визнається недійсним за рішенням суду у випадках:

а)    укладання його без вільної згоди жінки (стаття 40 СК)

б)     якщо шлюб укладений з особою, визнаною недієздатною;

в)     укладання фіктивного шлюбу;

г)     якщо шлюб зареєстрований між особами, які є родичами за прямою лінією споріднення.

Тест 4

Договір про патронат укладається:

а)     між відділом освіти та особою, яка бере дитину на виховання;

б)     між органом опіки та піклування й особою, яка бере дитину на виховання; (стаття 252 СК)

в)     між батьками та патронатним вихователем, який бере дитину на виховання, у разі, якщо батьки не можуть самостійно виховувати дитину.

Нормативні акти та література



Висновок:

Выполняем на заказ контрольные, курсовые и дипломные работы по всем отраслям права. Опыт работы – 14 лет. Тел.: 050-102-29-21, 093-826-45-66 natvik78@yandex.ru


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: