перейти на сайт>>

Контрольна робота з дисципліни Менеджмент, варіант 61 ХНУ ФДН

ID роботи: 8503
Тип роботи:
Об'єм: 16 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

1. Охарактеризуйте основні положення шкіл управлінської думки, що отримали розвиток у першій половині ХХ століття. Які із цих положень не втратили свої актуальності і сьогодні? Яким приділяється менша увага і чому?

2. Яка роль зворотного зв’язку у процесі управління? При виконанні якої функції управління він повинен мати місце? Відповідь проілюструйте прикладом

Задача 1

Дати оцінку варіантам рішень стосовно негативних соціально-економічних наслідків реалізації технологічної інновації. Визначити оптимальний варіант за критерієм економічної ефективності.

Первинні інвестиції в інноваційний проект становлять 400 тис. грн. Починаючи з другого року від початку впровадження інновації вона функціонує в проектному режимі і приносить прибуток, який відповідає 20%-ній нормі на вкладений капітал. Строк служби інновації – 7 років, при цьому економічний режим її функціонування залишається незмінним на протязі усього вказаного періоду. Але експлуатація інновації пов’язана з понаднормовим електромагнітним випроміненням. Існують два варіанти реакції на дану ситуацію.

Перший – витратити більше коштів на вдосконалення інновації таким чином, щоб уникнути зайвого випромінення. Це підвищить первинні інвестиції на 10 тис. грн., а вартість продукції зросте щорічно на 500 грн.

Другий варіант – залишити інновацію без змін, дбаючи про економію коштів фірми. Витрат, безпосередньо пов’язаних з негативним результатом соціального гатунку, у місці впровадження не виникає. Але фірма почне втрачати кошти, компенсуючи працівникам заподіяну шкоду. Це – виплати за листами непрацездатності, підвищені витрати на реабілітаційні заходи, медичне страхування, тощо. У зв’язку з цим на п’ятому році функціонування інновації виникнуть поточні витрати, пов’язані з компенсацією шкоди робітникам на 5 тис. грн., на шостому році – на 6,5 тис. грн., на сьомому – на 8 тис. грн. Крім того, внаслідок впливу електромагнітних хвиль на обладнання вже на п’ятому році треба здійснити капітальний ремонт вартістю 30 тис. грн.

Задача 2

На основі наведених даних розрахуйте:

1) точку беззбитковості;

2) скільки продукції необхідно продати, щоб отримати прибуток до оподаткування в сумі 120 тис.грн.?

3) який прибуток отримає підприємство в результаті скорочення змінних витрат на 15 % і постійних витрат на 2000 грн., при умові, що обсяг реалізації залишається незмінним?

4) яку ціну реалізації слід було б встановити для отримання прибутку в розмірі 45 тис.грн. від реалізації 4000 одиниць продукції?

5) яким повинен бути обсяг реалізації продукції для покриття додаткових постійних витрат в розмірі 1000 грн. в зв’язку з розширенням підприємства?

Початкові дані:

· Постійні витрати за рік - 12000 грн.

· Ціна реалізації одиниці продукції - 22 грн.

· Змінні витрати на одиницю продукції – 9 грн.

Кількість проданої продукції - 9000 од.

Література



Висновок:

Виконуємо на замовлення будь-які розрахункові чи теоретичні контрольні, курсові та дипломні роботи для студентів Хмельницького Національного Університету (у т.ч. для дистанційної форми навчання). Гарантуємо супровід до заліку) Досвід роботи – 14 років. Тел.: 050-102-29-21, 093-826-45-66, 096-943-16-46, natvik78@yandex.ru


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: