перейти на сайт>>

Контрольна робота з права

ID роботи: 3988
Тип роботи:
Об'єм: 16 стор.
Вартiсть: 25 грн.


Змiст:

39. Розірвання трудового договору

57. Загальна характеристика цивільного процесу

ЗАДАЧА 35

В червні 1996 р. громадянка О.П. І-ка подала позов на Турківський районний вузол зв’язку та Львівське ОППЗ „Львівпоштам” про поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу. Позивачка зазначала, що працювала в Турківському вузлі зв’язку листоношею 3-го класу з травня 1985 року. Наказом №88/к від 22.05.1996 року була звільнення з роботи за п. 2 ст. 41 КЗпП України у зв’язку з втратою довіри. Посилаючись на те, що її звільнено з порушенням вимог чинного законодавства, зокрема ст. 184 КЗпП України, позивачка просила задовольнити її вимоги.

Рішенням Львівського обласного суду від 26 лютого 1998 року позов було задоволено. Постановлено поновити позивачку на роботі та стягнути на її користь з відповідача 1794 грн. 86 коп. за час вимушеного прогулу. Проте в касаційній скарзі ОППЗ „Львівпошта” попросило рішення суду скасувати, як таке, що не відповідає вимогам закону.

Тим часом судом було встановлено, що позивачка має семеро дітей, а стосовно дочки Н., яка народилась 9 листопада 1990 р., є матір’ю-одиначкою. Це підтверджуєтьс довідкою Туринського районного відділу соціального захисту населення від 25.06.1996 р. №1727.

ЗАДАЧА 59

Будівельно-монтажне управління передало для прийому замовнику - дирекції цементного заводу закінчений етап робіт: тунель для подачі готової продукції на завантажувальну площадку. Представник замовника відмовився від прийомки тунеля, стверджуючи, що тунель не готовий для експлуатації, оскільки підрядник не виконав роботи по його ізолюванню, які передбачені проектом. Підрядник стверджував, що ізолювання тунеля не потрібне оскільки нормальні умови його експлуатування забезпечуються глибиною самого тунеля, в зв'язку з чим він чотири місяці тому вніс відповідні пропозиції про зміни проекта, чим здешевив будівництво, але не отримав відповіді замовника. Через два тижні дирекція заводу отримала претензію, а після її відхилення -позовні матеріали, із яких зрозуміло, що БМУ звернулось до господарського суду з позовом про отримання повної вартості тунеля, включаючи роботи по його ізолюванню, а також штрафу за затримання прийомки закінченого циклу будівництва.

Які умови проведення підрядчиком заходів, що здешевлюють вартість будівництва? Як необхідно у даному випадку вирішувати спірні питання?

Список використаної літератури




НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: