перейти на сайт>>

Контрольна робота з предмету «мікроекономіка» Варіант 80

ID роботи: 9910
Тип роботи:
Об'єм: 26 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

Теорія

228. Регулювання діяльності монополій

Проблемні питання

№ 80

Приведіть приклади товарів з високою еластичністю попиту по ціні та по доходу:

а) який знак має перехресна еластичність субститутів та комплементів?

б) чому наявність замінників впливає на еластичність попиту. Аргументуйте графічно.

№ 180

Які зміни відбуваються в результаті монополізації досконало-конкурентної галузі? Чи знижуються виробничі витрати після монополізації, покажіть графічно. Які приклади можна привести про оцінку шкоди монополізму? Які підходи до цієї проблеми Харбергера, Коулінга, Мюллера, Позера?

№ 280

Яка модель ефективності конкурентної ринкової системи?

Задачи

Задача 21.

Функція корисності споживача описується формулою U=XY/2 де X – обсяг споживання бананів, a Y – обсяг споживання пепсі-коли. Ціна 1 кг бананів 3 грн., 1 літра пепсі-коли – 2 грн. Влітку споживач витрачає на ці товари 20 грн в тиждень. Зимою ціна бананів піднялась до 5 грн за 1 кг, ціна пепсі-коли не змінилась. Визначити:

а) обсяг оптимального споживання бананів і пепсі-коли влітку;

б) величину витрат, необхідних зимою для досягнення того ж рівня корисності, що і влітку;

в) кількісне значення ефекту доходу та ефекту заміщення.

Задача 123.

Монополіст діє в тому сегменті ринку, де еластичність попиту по ціні за абсолютним значення дорівнює 3. Уряд вводить податок на даний товар в розмірі 6 дол. на одиницю. Яким чином монополіст відреагує на цю дію уряду, якщо еластичність попиту є постійною?

Творче завдання

30. Уявіть що Ви є власником продовольчого супермаркету, розташованого в центрі Києва, де, зазвичай отоварюються люди з високими доходами. Ваш асортимент включає не лише дорогі і рідкісні товари, але й звичайні продовольчі товари, що є в кожному продовольчому гастрономі. Якою буде ваша цінова політика? Які із винятки закону попиту ви обов’язково врахуєте? На яких засадах ви будуватимете стратегію продажу? Якщо вам запропонують перемістити магазин в спальний район з набагато меншою орендною платою, Ви погодитися? Обґрунтуйте відповіді, наведіть графічну аргументацію.

Лiтература



Висновок:

Виконуємо на замовлення будь-які розрахункові чи теоретичні контрольні, курсові та дипломні роботи для студентів Хмельницького Національного Університету (у т.ч. для дистанційної форми навчання). Гарантуємо супровід до заліку) Досвід роботи – 12 років. Тел.: 050-102-29-21 natvik78@yandex.ru


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: