перейти на сайт>>

КРЕДИТНІ ІНСТРУМЕНТИ СВІТОВОГО ФОНДОВОГО РИНКУ

ID роботи: 3200
Тип роботи:
Об'єм: 45 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

Вступ

1. Теоретико-методологічні засади формування кредитних інструментів світового фондового ринку

1.1. Сутність кредитних інструментів фондового ринку

1.2. Класифікація  кредитних інструментів фондового ринку.

2. Характеристика кредитних інструментів світового фондового ринку

2.1. Формування та сучасний стан кредитних інструментів фондового ринку

2.2. Кредитні інструменти на фондовому ринку України

3. Перспективи розвитку кредитних інструментів

3.1. Пріоритетні шляхи вдосконалення механізму функціонування кредитних інструментів фондового ринку

3.2. Забезпечення стратегічних напрямів удосконалення механізму розвитку кредитних інструментів фондового ринку в національному господарстві

Висновки

Список використаних джерел

Додатки



Висновок:

На сьогоднішній день фондовий ринок можна назвати одним з найефективніших посередників у процесах міжнародного руху капіталу. Він обслуговується великою кількістю інструментів, що формалізують та пришвидшують обіг коштів. Особливу увага приділяється кредитним інструментам, адже попит господарських суб’єктів на кредит з кожним днем зростає все більше і більше, і саме дані цінні папери надають змогу спростити позичкові операції.

Спираючись на проведений аналіз видів кредитних інструментів, їх історії, обігу на міжнародному та українському фондових ринках, законодавчої бази України, що їх регулює, можна зробити певні висновки.

1.     Історія кредитних інструментів досить довга, оскільки нерегульованість позикових операцій породжувала високі ризики неповернення позички для кредиторів. Іншою причиною можна назвати вдосконалення розрахунків між економічними суб’єктами. Це і стало базою для розвитку кредитних інструментів.

2.     На сучасному фондовому ринку представлена дуже велика кількість видів кредитних інструментів, які дають змогу врахувати усі особливості процесу кредитування.

3.     Беручи за приклад країни ЄС та США, можна зробити висновок, що темпи використання кредитних інструментів в цих країнах динамічно збільшується та є необхідною умовою функціонування їх економік. Даний факт свідчить про все більшу залежність світової економіки від кредитування.

4.     На сьогодні розвиток кредитних інструментів характеризується появою таких цінних паперів як єврооблігації, євроноти та євроомерційні папери, які стали наступним кроком у процесах глобалізації фінансових відносин. Ці боргові папери надають можливість кредиторам надати позичку на найкращих умовах, розміщуючи її на фондових ринках декількох країн. Також вони пришвидшують та вдосконалюють міжнародний обіг товарів та послуг, дозволяючи споживачам купувати товари в кредит на міжнародному рівні у разі відсутності коштів.

5.     Українське законодавство визначає обіг таких кредитних інструментів як облігації підприємств, державні облігації України (ОВДП, ОЗДП, цільові), облігації місцевих позик (зовнішні, внутрішні), казначейські зобов'язання України, банківські сертифікати (депозитні, ощадні), векселі (прості та переказні).

6.     Щомісячно українські підприємства випускають все більше облігацій. Причиною цього факту є розвиток фондового ринку та недостача власного капіталу.

7.     ОВДП відіграють досить вагому роль у формуванні державного бюджету України – за ІІ півріччя доходи до бюджету склали 3588975750 грн. ОЗДП України користуються достатньо високим попитом у світі через їх дохідність.

8.     Українські інститути спільного фінансування серед кредитних інструментів віддають перевагу облігаціям підприємств, адже вони є найбільш ліквідними.

9.     На становлення фондового ринку України впливало багато негативних факторів, що і гальмувало розвиток кредитних інструментів в Україні.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: