перейти на сайт>>

Кримніальне право (задачі)

ID роботи: 9344
Тип роботи:
Об'єм: 9 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

1. І. організував озброєну групу в складі п’яти осіб. Протягом півроку вони нападали на інкасаторські машини. Допомагав їм в отриманні інформації про рух автомобілів інспектор ДАІ К. Переховував злочинців Г., який раніше був засуджений за недонесення про пограбування.

Кваліфікуйте дії кожного з учасників злочинної діяльності. Дайте правову оцінку ситуації. Визначте вид множинністі.

 

2. Петров знайшов посвідчення працівника міліції. Під виглядом працівника міліції він разом з Вареником та Ковалем увійшов в оселю підприємця Демидова і почав вимагати повернути державі начебто вкрадені останнім грошові кошти. Після отримання грошей вони побили Демидова (заподіявши тяжкі тілесні ушкодження) та забрали ще й телевізор. Через місяць вони таємно проникли до квартири Демидова і викрали коштовності.

Кваліфікуйте дії осіб. Визначте вид множинності злочинів.

 

3. Раніше судимий за бандитизм К. разом з І. таємно проникли до кафе. Викравши три пляшки горілки вони пішли в дитячий садок та розпили їх. Через дві години вони знову повернулися до кафе та заволоділи двома пляшками коньяку, печивом і магнітофоном. При виході з приміщення їх спробував затримати працівник міліції П. Заподіявши останньому середньої тяжкості тілесні ушкодження, злодії втекли.

Дайте правову оцінку ситуації. Визначте вид множинності злочинів.

 

4. К., працюючи на мотозаводі, підмовив С. і П. займатися таким «бізнесом»: виносити із заводу різноманітні дефіцитні запчастини та збувати їх на базарі. Для здійснення цього плану вони відкрили фірму (документи оформили на дружину С), почали відраховувати певні суми грошей головному інженерові заводу, працівникові охорони Л., а також оперуповноваженому податкової міліції С. Працюючи так близько року та не сплачуючи до того ж податків, вони своїми діями заподіяли державі збитки на суму 20 тис. грн.

Кваліфікуйте дії кожного з учасників злочинної діяльності. Чи є в діях визначених осіб множинність злочинів?

 

5. Іванов підмовив давнього знайомого Реброва убити за винагороду свою дружину. Останній був раніше судимий за умисне вбивство. Ребров отримав  гроші і залучив до виконання вбивства трьох осіб, які протягом року вчиняли в місті крадіжки з квартир. Останні особи під впливом наркотичного сп’яніння вдерлися до оселі подружжя Іванових та вбили Іванову та її коханця.

Дайте правову оцінку ситуації. Визначте вид множинності.

 

6. Начальник районної податкової інспекції Рогов разом з оперуповноваженим податкової міліції Приходьком протягом двох років за грошову винагороду допомагали зменшувати суми податкових платежів підприємцям Тернову і Рябку. Підприємець Горов, дізнавшись про махінації цих осіб, почав вимагати від Рогова 1000 американських доларів. Домовившись між собою, Рогов та Приходько доручили раніше судимому за розбій Андронову вбити Горова.

При спробі реалізувати злочинну мету за допомогою вибухівки Андронов заподіяв Горову легкі тілесні ушкодження. Через тиждень він довів свій умисел до кінця, вбивши Горова у лікарні. При цьому було поранено п’ять інших хворих осіб, які перебували в одній палаті з Горовим.

Кваліфікуйте дії кожного з учасників злочинної діяльності. Визначте вид множинності злочинів.

 

7. Коваленко був затриманий на митниці під час спроби перевезти валізу зі старовинними іконами. Під час розслідування було встановлено, що Коваленко два роки тому притягувався до відповідальності за незаконне перевезення валюти США.

Кваліфікуйте дії Коваленка. Чи мала місце множинність злочинів?



Висновок:

1 задача = 10 грн


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: