перейти на сайт>>

Кримінальне право контрольна

ID роботи: 5471
Тип роботи:
Об'єм: 25 стор.
Вартiсть: 40 грн.


Змiст:

ЗАДАЧА № 1

Сидорин і Прокопчено за вчинення хуліганства, пов’язаного з опором представникові влади (працівнику міліції), були засуджені 18 серпня 2001 року за ч. 2 ст. 206 КК України (у ред. 1960 року) відповідно Сидорина до 3 років позбавлення волі та Прокопчено до 2 років 6 місяців позбавлення волі. На вирок суду вони подали апеляцію з клопотанням зменшити їм міру покарання, яка була розглянута у жовтні 2001 року.

  1. Що таке дія закону про кримінальну відповідальність у часі?
  2. Дайте визначення зворотної дії закону. Які існують правила застосування зворотної дії закону?
  3. Ознайомтесь зі ст. 206 КК України 1960 р., ст.ст. 296, 342 КК України 2001 р. Який закон треба визнати більш м’яким?
  4. Чи підлягає задоволенню апеляційна скарга Сидорина і Прокопчено?

ЗАДАЧА № 2

Між Козловим та Барановським, які мешкали у сусідніх приватних будинках, склалися особисті неприязні стосунки. Восени Козлов регулярно палив листя у себе у дворі, вітром дим зносило до садиби Барановського. Барановський звернувся до правоохоронних органів із заявою про притягнення Козлова до кримінальної відповідальності за дії, які порушують конституційне право Барановського на чисте повітря.

  1. Наведіть законодавче визначення поняття злочину та виділіть ознаки.
  2. Що таке протиправність як ознака злочину?
  3. Ознайомившись із розділом II, розділом VIII і розділом XІІІ КК України, визначте, чи присутні ознаки злочину у діях Козлова?
  4. Як вирішити питання, якщо внаслідок цього Барановський захворіє?

ЗАДАЧА № 3

Між Курциним і Шешенею, що перебували на квартирі останнього, виникла сварка, під час якої Шешеня вдарив Курцина по голові, спричинивши легке тілесне ушкодження із короткочасним розладом здоров'я. Через деякий час це спричинило крово­вилив у мозок з тяжкими змінами в речовині і судинах головного мозку, внаслідок чого Курцин помер. У вис­новку судово-медичної експертизи вказано, що в розвит­ку крововиливу, який призвів до смерті, визначальними моментами була патологія артеріальних судин, а супут­німи - захворювання (гіпертонія), алкогольне сп'яніння, конфліктна ситуація і незначна травма. Про наявність у Курцина патологічних змін судин головного мозку Ше­шеня не знав.

  1. Що таке об’єктивна сторона складу злочину?
  2. Ознайомившись зі ст.ст. 119 та 125 КК України, визначте, чи підлягає Шешеня кримінальній відповідальності?
  3. Дайте аналіз об’єктивної сторони означених складів злочину.
  4. Назвіть види причинного зв’язку.
  5. Який причинний зв’язок характерний для цього випадку?

ЗАДАЧА № 4

На місці вчинення злочину (крадіжка з продовольчого кіоску) працівники міліції затримали Проктова. Під час попереднього слідства було встановлено, що він тривалий час не має постійного місця проживання, батька та матері не знає з народження, ніяких документів, які підтверджували б його особу та вік знайдено не було. Також не було встановлено будь-яких з його родичів. У зв’язку з цим виникла необхідність проведення комплексної експертизи.

1. Дайте визначення суб’єкта злочину. Охарактеризуйте ознаки загального та спеціального суб’єкта злочину.

2. Яким чином висновки експертів вплинуть на притягнення Проктова до кримінальної відповідальності, якщо:

а) буде визначено, що його вік становить 12-15 років;

б) буде визначено, що його вік становить 14-16 років;

в) буде визначено, що його вік становить 14-16 років, але в нього також виявлено затримку у розумовому розвитку і його розумовий розвиток відповідає рівню 10-11 річної дитини?

3. З якого віку особа підлягає кримінальній відповідальності за крадіжку?

 




НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: