перейти на сайт>>

Мікрографічний документ: основні види, особливості використання

ID роботи: 2271
Тип роботи:
Об'єм: 25 стор.
Вартiсть: 50 грн.


Змiст:

Вступ
Розділ 1 Теоретичні аспекти проблеми дослідження
1.1 Понятійний апарат дослідження («документ», «мікрографія», «мікрографічний документ»)
1.2 Різновиди мікрографічного документа
1.3 Використання мікрографічних документів: минуле та сьогодення
Висновки
Список використання джерел



Висновок:

Майбутній розвиток документа пов'язаний з комп'ютеризацією документно-комунікаційної системи, при цьому традиційні види документів збережуться в інформаційному суспільстві поряд з розвитком нетрадиційних носіїв інформації, збагачуючи і доповнюючи один одного. Майбутні бібліотекарі, бібліографи, документознавці і фахівці в галузі інформатики повинні бути готові до цьому психологічно, теоретично і технологічно.

У курсовій роботі були розглянуті наступні види мікро документів:

Мікрофільм – зменшена копія документа, отримана фотографічним способом. Він містить одне або декілька текстових і графічних мікрозображень, об'єднаних спільністю змісту.

Мікрофіша – плоска мікроформа з розташуванням мікрозображень у формі сітки. Мікрофіша є відрізком фото-, діазо- або плівки везикули стандартного формату, на якій в заданій послідовності розташовується мікрозображення. Читати мікрофішу можна на читальному апараті за допомогою діапроектора.

Мікрокарта — носій інформації на фотоплівці, що вставляється в апертурну або клясерну карту. Це документ виготовлений на непрозорій основі (на відрізку фотографічного або звичайного паперу, а також на металевій основі). Читають мікрокарту на читальних апаратах за допомогою епіпроектора (тобто у відбитому світлі). У мікрокарті можна використовувати і лицьову, і оборотну сторони, розмістивши на одній стороні пошуковий образ документа, бібліографічний опис, анотацію або реферат документа, а на іншій — мікрозображення всього документа.

Мікрографічні документи створені на мікроносії у вигляді мікрокопії або оригінала документа. Цей клас складають мікрофільми, мікрофіші та мікрокарти, виготовляються в компактній формі на фото-, кіно-, магнітній стрічках або оптичному диску. Їх відмітною рисою являється малі фізичні розміри та вага, значна інформаційна ємність, компактність зберігання та необхідна спеціальна апаратура для зчитування інформації. Прогнозований строк служби мікроформ - 500 і більше років. Мікрографічні документи є результатом репрографії, мікрографії та мікрофільмування. Розпізнають фотографічні (на прозорій основі -рулонний мікрофільм, мікрокартка-мікрофіша) та поліграфічні мікроформи (на непрозорій основі - непрозора мікрокартка, мікрокард, мікротейп і т. п.). Існують також магнітні, лазерні, оптичні, голографічні та інші мікроформи. За способом запису поділяються на два види: аналогові (мікрозображення не закодоване в зменшеному розмірі) та дискретні (мікрозображення закодоване).

Поява комп'ютерних систем із колективним доступом дала змогу здійснити прорив у різних галузях науки і техніки. Минув етап трансформації від мікрографічних документів до електронного образу паперових документів, від мікрографічних систем до так званих imaging-систем. Розширена система пошуку, можливість отримувати доступ до одного документа декількома користувачами одночасно, можливість віддаленої і розподіленої роботи при збереженні незначної вартості зберігання і копіювання інформації визначили тенденцію заміни мікрографічних документів на електронні. З плином часу ускладнювались пристрої і програмне забезпечення, з'являлися все більш швидкі і непримхливі до якості паперового документа сканери, спеціальні плати, які дозволяють прискорити процес друку, перегляду і сканування образів документів, з'явилися оптичні і магнітооптичні бібліотеки, іmaging-системи. Електронні документи, порівняно з паперовими, зробили такий же стрімкий злет, як і свого часу друкований документ порівняно з рукописним.

Отже, ми розглянули тему відповідно до пунктів плану і показали, що багатофункціональність, значимість даної галузі знань є дуже важливою, вагомою в наш час як для суспільства так і для фахівців різних сфер документно-комунікаційного циклу.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: