перейти на сайт>>

Мінералогічні пам’ятки природи Луганської області

ID роботи: 6582
Тип роботи:
Об'єм: 29 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1. Характеристика сучасних уявлень про мінерали  і мінералогічні пам’ятки на території України

1.1. Поняття та сутність мінералогічних пам’яток природи

1.2. Аналіз мінералогічних пам’яток природи України

Розділ 2. Мінералогічні пам’ятки природи Луганської області: загальна характеристика

2.1. Геолого-мінералологічний потенціал Луганської  області й окремих її районів

2.2. Характеристика, розташування та значення мінералогічних пам’яток природи Луганської області

Висновки

Література



Висновок:

Мінералогічні пам’ятники природи несуть в собі величезну інформацію про умови осадконакопичення, клімат, рівні розвитку життя певного місця і часу, по суті – демонструють історію розвитку невеликої ділянки планети в геологічному минулому, вимірюваному десятками і сотнями мільйонів років. Ці природні об’єкти являють собою музеї під відкритим небом.

Особливістю мінералогічних памяток природи є невідтворюваність об’єктів охорони - мінералів і їх асоціацій (за рідкісними винятками). В першу чергу мінералогічні заповідники створюються у складі тих охоронюваних територій, де розташовані карстові печери, геоландшафти з гейзерами, вулканами, фумаролами, мінеральні джерела, соляні озера, рудні жили з великою розмаїтістю мінералів.

Територія нашої країни є унікальною частиною геологічної спадщини Землі. Тут зосереджено геологічні структури, які дають можливість простежити еволюцію земної кори від докембрію до четвертинного періоду включно. Усі регіони України мають своєрідну геологічну будову, а геосайти підкреслюють унікальність кожного з них.

Луганська область характеризується широким розмаїттям мінералів та їх асоціацій. Більшість із них становлять собою мінеральні асоціації, які виникли внаслідок гідротермальних процесів. Однією з найважливіших переваг є те, що вони містять зразки мінералів, вилучених з досить великих глибин. За кількістю мінералів деякі з них є унікальними не лише для Донбасу, а й для України.

Інтенсивне  господарське освоєння регіону, вилучення земель під промислове, сільськогосподарське і житлове будівництво, організація садів і огородничеств, а також посилення рекреаційного навантаження, що відбувається останнім часом, веде до деградації мінералогічних пам’яток  і поступової загибелі цінних природних екосистем. Тому збереження необхідного мінімуму «дикої природи» з її біорізноманіттям стає головним завданням природоохоронної діяльності. Від вибору правильної стратегії розвитку залежить, яке майбутнє чекає унікальні природні об’єкти.

Сучасне надрокористування потребує дбайливого і раціонального підходу, застосування ефективних способів видобутку корисних копалин, розробки і впровадження нових технологій збагачення і переробки усіх видів мінерально-сировинних ресурсів, комплексного та раціонального використання природної і техногенної мінеральної сировини. Процес встановлення економічної цінності мінерально-сировинних об’єктів органічно пов’язаний з рівнем їх геологічного вивчення. Її отримання – багатоступеневий процес з поступовим уточненням і корегуванням.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: