перейти на сайт>>

Облік, аналіз і аудит товарів

ID роботи: 9404
Тип роботи:
Об'єм: 70 стор.
Вартiсть: 150 грн.


Змiст:

ВСТУП

РОЗДІЛ 1. Економічна сутність організації обліку, аналізу, аудиту товарів

1.1. Теоретичні основи обліку товарів

1.2. Нормативно-інструктивне та літературне забезпечення теми дослідження

1.2. Законодавчо-нормативні основи обліку товарів

РОЗДІЛ 2. Облік товарів  на підприємстві

2.1. Первинний облік руху товарів

2.2. Синтетичний та аналітичний облік руху товарів

2.3. Особливості автоматизованого обліку товарообігу в сучасних умовах

РОЗДІЛ 3. Аналіз товарів на підприємстві

3.1. Основи організації економічного аналізу товарів  в системі управління господарюючих суб’єктів

3.2. Форми і методи організації аналітичної роботи та оформлення результатів аналізу товарів

РОЗДІЛ 4. Аудит товарів на підприємстві

4.1. Організація зовнішнього та внутрішнього аудиту товарів

4.2. Оформлення результатів аудиту товарів

Висновки і пропозиції

Список використаних джерел

Додатки



Висновок:

Товарні операції для торговельного підприємства є основною статтею оборотних коштів, за рахунок яких у процесі торговельної діяльності (обігу) під­приємство отримує прибутки, які є метою та осно­вою життєдіяльності будь-якого підприємства, тож оперативний та достовірний їх облік та аналіз на під­приємстві є невід’ємною частиною управління під­приємством, без якого неможливе досягнення цілей підприємства.

Облік  процесу реалізації в торгівлі в даній роботі вивчений на прикладі і по фактичним даним ТОВ «Епіцентр К».

 Бухгалтерський облік на ТОВ «Епіцентр К» здійснюється з дотриманням єдиних методологічних принципів, встановлених Законом України «Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні», національних Положень (стандартів) бухгалтерського обліку, Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій, а також інших законодавчих і нормативних актів щодо ведення бухгалтерського обліку і складання звітності.

Методологія обліку товарів визначена Положен­ня (стандарт) бухгалтерського обліку 9 «Запаси». Зокрема, П(С)БО 9 «Запаси» визначає методоло­гічні засади формування у бухгалтерському обліку інформації про запаси і розкриття її у фінансовій звітності.

Відповідно до сучасних підходів до організації бухгалтерського обліку і звітності розроблені і зат­верджені новий План рахунків та Інструкція № 291.

Облік товарів здійснюється на підставі П(С)БО 9, згідно з пунктом 6 якого товари - це матеріальні цінності, що придбані (отримані) і утримуються підприємством у цілях подальшого продажу.

Первинний облік товарів ведеться в накладних, рахунках, податкових накладних. Аналітичний облік ведеться за кожним видом товару в картках складського обліку. Для синтетичного обліку використовується рахунок 28 «Товари»  із застосуванням субрахунків: 281 «Товари на складі»; 282 «Товари в торгівлі»; 283 «Товари на комісії»; 284 «Тара під товарами»; 285 «Торговельна націнка».

По дебету субрахунків 281 - 284 відображається збільшення кількості товарів та їх вартості, по кре­диту - зменшення. Прибуткуються товари відповідно до нової сис­теми бухгалтерського обліку за первісною варті­стю, у той час як раніше оприбуткування здійсню­валося за купівельною вартістю.

У курсовій  роботі  були також вирішені такі основні завдання стосовно проведення господарських операцій з обліку товарів:

– розкриті  теоретичні основи організації аудиторської перевірки товарів;

– складено робочі документи аудитора з перевірки товарів;

– складено аудиторський звіт за результатами розгляду аудиту товарів.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: