перейти на сайт>>

Облік виробничих запасів

ID роботи: 9368
Тип роботи:
Об'єм: 50 стор.
Вартiсть: 60 грн.


Змiст:

ВСТУП

РОЗДІЛ 1. ЕКОНОМІЧНА СУТНІСТЬ, КЛАСИФІКАЦІЯ ТА ОЦІНКА ВИРОБНИЧИХ ЗАПАСІВ

РОЗДІЛ 2. ДОКУМЕНТАЛЬНЕ ОФОРМЛЕННЯ РУХУ ВИРОБНИЧИХ ЗАПАСІВ

РОЗДІЛ 3. АНАЛІТИЧНИЙ ТА СИНТЕТИЧНИЙ ОБЛІК ВИРОБНИЧИХ ЗАПАСІВ

РОЗДІЛ 4. ДІЮЧА ПРАКТИКА ОБЛІКУ ВИРОБНИЧИХ ЗАПАСІВ НА ПРИКЛАДІ ГП «КУЛІНДОРОВСЬКИЙ КОМБИНАТ ХЛІБОПРОДУКТІВ»

РОЗДІЛ 5. ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ОБЛІКУ ВИРОБНИЧИХ ЗАПАСІВ

ВИСНОВКИ

ВИКОРИСТАНА ЛІТЕРАТУРА

ДОДАТКИ



Висновок:

Таким чином, питання, пов’язані зі станом матеріально-виробничих запасів займають  особливе місце в системі бухгалтерського обліку підприємства. Точність показників обсягу, стану і руху матеріально-виробничих запасів, а певною мірою і точність їх якісної характеристики багато в чому залежить від того, наскільки правильно і достовірно проведена їхня оцінка. Удосконалення цивільного законодавства дозволило комерційним організаціям використовувати різні форми договірних відносин, а також розрахунків, виражених в іноземній валюті або умовних грошових одиницях.

Проблеми організації обліку виробничих запасів у сучасних умовах набувають особливої ак­туальності у зв’язку з потребою швидкої і достовірної інформації. У свою чергу, ефективне та раці­ональне використання запасів призводить до зменшення витрат, собівартості продукції, підвищен­ня рентабельності, матеріального та фінансового становища підприємства.

Ринкові відносини обумовлюють об’єктивну необхідність підвищення ролі бухгалтерського обліку в управлінні підприємством. Для прийняття оперативних і тактичних рішень по управлінню підприємством в умовах постійно мінливої ​​ринкової кон’юнктури і конкуренції товаровиробників необхідна своєчасна достовірна й аналітична інформація.

Запаси є важливою обліковою та економічною категорією, найбільш значною частиною обо­ротних активів підприємства, а тому правильна організація обліку запасів є важливою передумо­вою раціонального їх використання.

Раціональне управління виробничими запасами в першу чергу потребує своєчасного опе­ративного обліку за їх надходженням і використанням. При цьому необхідно контролювати та вдос­коналювати процес організації обліку на кожній ділянці обліку запасів для отримання достовірної інформації про надходження, використання, внутрішнє переміщення запасів, дотримання норм та вста­новлених лімітів на підприємстві. Раціональне використання запасів призведе до зниження собівар­тості виготовленої продукції, а отже і ціни, що приведе до збільшення прибутку підприємства.

Вибір оптимальних варіантів облікової політики є важливою передумовою побудови ефективного інформаційного забезпечення управління виробничими запасами машинобудівних підприємств.

Важливим елементом облікової політики в частині виробничих запасів є відпрацювання аналітичного рівня робочого плану рахунків та побудова аналітичного обліку, що повинно базуватися на їх економічно обґрунтованій класифікації та максимальному врахуванні специфіки діяльності окремих підрозділів підприємства. Для цілей аналітичного обліку виробничих запасів також важливим є відпрацювання такого елементу облікової політики як одиниця обліку запасів. Обґрунтований вибір одиниці обліку запасів є важливою передумовою організації дієвого контролю за збереженням та витрачанням запасів.

Значне місце при формуванні облікової політики в виробничих запасів посідає оцінка при їх списанні, так як саме за цим напрямом виникають проблемні питання, пов’язані з вибором більш оптимального методу, що має враховувати варіанти виливу на вартість продукції, яка виготовляється, ціну готових виробів, розмір прибутку, одержаного від реалізації тощо

Для побудови ефективної інформаційної системи управління виробничими витратами в рамках облікової політики підприємства повинні бути врегульовані:

порядок формування первісної вартості виробничих запасів відповідно до конкретних шляхів та джерел їх надходження;

процедура списання транспортно-заготівельних витрат, яка включає: вибір методу віднесення транспортно-заготівельних витрат до собівартості придбаних запасів, за умови застосування методу середнього відсотку та комбінованого методу обґрунтування бази розподілу транспортно-заготівельних витрат між окремими групами (видами) запасів, за умови застосування комбінованого методу перелік прямих та загально-заготівельних витрат;

варіант оцінки виробничих запасів на дату балансу та організаційні аспекти процедури проведення їх переоцінки.

Необхідними передумовами правильної організації обліку запасів на  підпри­ємствах є: раціональна організація складського господарства; розробка номенклатури запасів; наявність інструкції з обліку виробничих запасів; правильне групування, класифікація запасів; розробка норм витрачання запасів.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: